Pileća juhica za zagrijavanje

Objavljeno 03.01.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 1-3, 3-7, 7+

Jeste li znali da je pileća juha jedan od najzdravijih ali i najmoćnijih lijekova protiv prehklade, gripe i bronhitisa?

Djelotvornost pileće juhe poznata je još od 12. stoljeća kada ju je židovski rabin, liječnik i filozof Mojsije Majmonid propisivao kao lijek protiv prehlade i astme. Nije poznato kako je ovaj srednjovjekovni lliječnik znao kemijski sastav pileće juhe, ali današnja istraživanja idu u prilog njegovoj terapiji.

Cistein, aminokiselina koja se ispušta kuhanjem pileće juhe sličnog je kemijskog sastojaka kao i lijekovi za bronhitis. Ova juha razrjeđuje sluz i umiruje simptome začepljenog nosa i kašlja.

Trebate je jesti svježe pripremljenu, toplu ili čak vruću, a njezinu djelotvornost za odrasle ili stariju djecu možete pojačati i dodavanjem luka ili češnjaka, papra, curryja ili čilija.

Drage mame, ukoliko se vašem djetetu začepi nosić i ne može disati, ne posežite odmah za lijekovima, već prvo pokušajte djetetu pomoći tanjurom domaće juhice! Ovo se odnosi na mališane starije od sedam mjeseci.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Ukupni dojam

5

Osim što je ukusna i ljekovita, pileća juha osigurava hidrataciju organizma i stimulira apetit djeteta u hladnim zimskim danima.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing