Piletina sa sezamom

Objavljeno 08.10.2015. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Sezam se sve više koristi u kuhinji - evo kako napraviti ukusnu piletinu u kojoj će uživati i veliki i maleni članovi obitelji.

U modernoj kuhinji sve se više koriste prehrambeno vrlo vrijedne sjemenke, osobito sezam. Kineska ga kuhinja poznaje već nekoliko tisuća godina, a i drugdje je sve zastupljeniji u slanim i slatkim jelima.

Što vam je potrebno:

800 g fileta pilećih prsa
  limunov sok
2 žlice umaka od soje
1 žlica Vegete
  ulje za prženje
Za paniranje:
  brašno
2-3 jaja
  sol
  papar
300 g sjemenki sezama
2 žlice Krušnih mrvica Podravka

Priprema

  1. Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.
  2. Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.
  3. Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
  4. Izvadite ih na upijajući papir.

Posluživanje

Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom.

Savjet

Sezam možete zamijeniti nasjeckanim bademima.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

3

Pripazite je li dijete alergično na sezam. Ako jest, koristite bademe.

Napomena
Umjesto Vegete možete koristiti začine po želji.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing