Planiranje zabave za vaše dijete

Objavljeno 04.04.2014. | Dobna skupina: 1-3, 3-7

Čuvarkuća u suradnji s … nivea baby logo Teško je povjerovati da vaš mališan ima tri godine, no kako se približava veliki dan vrijeme je da počnete planirati veliku zabavu.

Evo nekoliko stvari o kojima biste trebali razmisliti:

Planirate li intimno okupljanje ili veliku zabavu?
Lakše je paziti na manji broj djece, no kako ćete znati koje prijatelje vašeg mališana pozvati. Neka djeca traže puno pažnje, dok se druga rasplaču u prisustvu većeg broja prijatelja i članova obitelji. Odaberite broj uzvanika kako bi se vaše dijete osjećalo ugodno. Zapamtite, ova zabava je za vaše dijete, a ne za vas!

Prirediti zabavu u svom domu ili ne?
Priredite li zabavu u svom domu, pripazite da je vaš dom siguran za djecu. Nisu sva djeca kao vaše, a djeca u većim skupinama postaju življa. Mogli biste rezervirati igraonicu ili sportsku dvoranu koja je prilagođena djeci i kasnije uštediti na čišćenju!

Koje je najbolje vrijeme za održavanje rođendanske zabave za vašeg trogodišnjaka?
Pokušajte organizirati svoju zabavu oko 15.30 sati. Većina gostiju će biti svježa nakon popodnevnog sna, nećete trebati poslužiti ručak gomili gladne djece, a vrijeme je savršeno za iznijeti rođendansku tortu.

Koliko dugo bi zabava trebala trajati?
Mališani se brzo umaraju, pa nemojte planirati predugu zabavu. Dva sata su optimalno vrijeme koliko bi zabava trebala trajati.

Hoće li drugi roditelji ostati na zabavi ili otići?
Iako ne želite previše odraslih na zabavi, bit će vam potrebna muška i ženska pomoć. Pokušajte osigurati prisustvo jedne odrasle osobe na troje djece. Unaprijed odlučite koje roditelje želite da vam pomognu, a drugima ponudite mogućnost da ostanu na zabavi. Ponudite li roditeljima da umjesto zabave posvete vrijeme sebi - vjerojatno će prihvatiti vašu ponudu!

Kako ćete kontrolirati sobu punu trogodišnjaka?
Ne postoji lako rješenje! Ključ je držati ih zabavljenima. Pripremite tri ili četiri njima omiljene igre i razradite okvirni plan kada će se pojedina igra igrati. Trebali biste znati i imena sve djece. Djeci i odraslima dajte pločice s imenima. Ako sve drugo propadne, pomoći će vam zvižduk!

Je li potrebno dovesti zabavljača?
Unajmite li zabavljača, sami ćete morati manje zabavljati prisutne. Tada ćete imati slobodu koncentrirati se na hranu i zabavu. No, klaunovi, životinje od balona i mađioničarski trikovi se ne moraju svidjeti svoj djeci. Zato unaprijed osmislite dodatne aktivnosti.

Koje su najbolje igre za djecu?
Kada je riječ o igrama za zabavu, najbolje su već prokušane i dobro poznate igre. Igra skrivača je omiljena djeci. Uvijek imajte pri ruci nagradu za svu djecu koja sudjeluju u igri. Utrka s jajetom u žlici vježba moć koncentracije kod djece, pričvrsti rep magarcu će ih nasmijati, a glazba će ih umiriti i utišati - barem na kratko!

Kakvi ukrasi su vam potrebni?
Izvjesite natpis Sretan rođendan kako biste obilježili prigodu. Ipak, vaši gosti neće primijetiti ako potrošite mnogo novaca na uređenje. Baloni su jeftini način kako razveseliti prostoriju, a pružaju i dodatni bonus jer ih možete dati malim gostima da ponesu koji kući.

Trebate li zapakirati gostima hranu za doma?
Da! Mali partijaneri će očekivati da kući ponesu paketić na kraju dana. Komad rođendanske torte i jedna ili dvije male igračke će ih silno razveseliti. Svi paketići moraju biti jednaki kako ne bi bilo suza.

Što mi je još potrebno za savršenu zabavu?
Priredite li zabavu odmah nakon ručka, neće vam trebati mnogo hrane. Ipak, nekoliko keksa i malo čipsa će uvijek dobro doći. Poslužite dosta sokova i pripazite na to što ćete ponuditi odraslima. Nemojte zaboraviti tanjure, čaše, pribor za jelo i ubruse. Pri ruci imajte i pelene za mališane koji ih još nisu prestali nositi, papirnate ubruse za pokupiti prolivenu tekućinu i dovoljno vreća za smeće kako biste na kraju zabave mogli sve počistiti. Tada se samo opustite i nabacite smiješak na lice!

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing