Pogledajte predstavu: "Tko je ubio Pašteticu?"

Objavljeno 03.09.2015. | Dobna skupina: 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … I ove godine kazališnu sezonu u Zagrebu otvara Čuvarkućin partner, Kazalište Mala scena.

Predstava namijenjena mladima od devet godina naviše "Tko je ubio Pašteticu?" autorice Silvije Šesto, bit će praizvedena u ovom najstarijem privatnom kazalištu u Hrvatskoj 10. rujna u 19 sati.

Režija predstave "Tko je ubio Pašteticu?’" povjerena je mladoj, ali već afirmiranoj Ani Prolić. Autorski tim koji je Prolić odabrala za rad čine scenografkinja Petra Held, kostimografkinja Hana Letica, koreografiju je radila Tamara Savićević, glazbu je skladao Damir Šimunović, svjetlo je oblikovala Željka Fabijanić Šaravanja, fotografkinja je Ana Šesto, predstavu su likovno oblikovale Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, a producentica je Vitomira Lončar. Glumačku ekipu čine mladi glumci odabrani na audiciji koji još nikada nisu radili u Maloj sceni: Paola Slavica, Martina Čvek, Zrinka Kušević i Luka Bulović.


Uz predstavu su Silvija Šesto i Ana Prolić osmislile i "pedagoški paket" koji je ovoga puta namijenjen odraslima koji se tek susreću s jezikom koji mladi rabe na društvenim mrežama, a možete ga pogledati na linku.

O predstavi:

"Tko je ubio Pašteticu?" popularna je radijska emisija za djecu koju vode Martina i Barbara, dvije, isto tako popularne, mlade djevojke. Njihovo prijateljstvo, koje je i omogućilo tako dobar voditeljski par, raspada se pod pritiscima okoline, podivljale ambicije roditelja te zbog ideje slave koja ih je obje obuzela. U jednoj od emisija Martina i Barbara ulaze u otvoreni sukob. Njihov se sukob prenosi i na njihove roditelje, a u najvećoj će se neprilici naći urednica Marina na koju će se svaliti bijes i nezadovoljstvo svih aktera priče, ponajviše glasnih roditelja i korumpiranog glavnog urednika. Marina mora preko noći pronaći voditeljsku zamjenu i tu za mikrofon i u mrežu zbivanja stupa Lucijan… Hoće li Martina i Barbara povratiti svoje prijateljstvo? Hoće li se djeca, koju uz navedene probleme pritišću prištići i nesretne zaljubljenosti uspjeti izboriti za svoje djetinjstvo i emisiju? Hoće li troje mladih uz podršku pravične urednice Martine dati veliku lekciju često nemilosrdnom i bezosjećajnom svijetu odraslih?

Predstavu su svojom potporom omogućili Grad Zagreb, Ministarstvo kulture, Zaklada Kultura nova te mnogobrojni sponzori Male scene.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing