Pomozite djetetu da se odvoji od vrtićkih prijatelja

Objavljeno 09.06.2015. | Dobna skupina: 3-7, 7+

Priprema za školu i zahtjeve škole počinje vrlo rano. Roditelji mogu puno učiniti kako bi razvili neke socijalne vještine i emocionalnu zrelost kod djece.

Budući da proces odrastanja i sazrijevanja svakog djeteta uključuje stalnu promjenu, postoje gubici koji se događaju pri prijelazu iz jedne razvojne faze u drugu. Jedan od velikih gubitaka izazvanih prirodnim procesom odrastanja je svakako odvajanje od vrtićkih prijatelja, kao i rastanak od omiljene odgajateljice iz vrtića i nekoj djeci može predstavljati zbilja veliki problem.

Nije moguće postati "školarcem", a da prije toga dijete ne izgubi sigurnost vrtića i prijateljstva koja je izgradilo u tom okruženju. Iako je polazak u školu kod većine djece i roditelja popraćen osjećajem uzbuđenja i veselja, važno je razgovarati s djetetom i o promjenama koje će se dogoditi, što sve dijete može očekivati u školi i što se sve gubi odlaskom iz vrtića.

Pomozite stoga svome djetetu da nađe način kako se oprostiti od prijatelja, posebno onih koje možda neće viđati u školi ili u susjedstvu, a pri tome je najvažnije s djetetom razgovarati i usmjeriti mu misli na pozitivne strane polaska u školu.

Autor: Branimira Mrak

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing