Povezujuće roditeljstvo - što je to?

Objavljeno 28.12.2011. | Dobna skupina: Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Znate li vi dobro prepoznati znakove koje vam šalje vaše dijete? Koliko dobro uopće poznajete svoje dijete? Tome nas uči povezujuće roditeljstvo

Svi roditelji žele da njihova djeca budu draga, srdačna, susojećajna, disciplinirana, i naravno da izrastu u pametne i uspješne ljude. Načini na koje roditelji djeci pomažu ostvariti te osobine različiti su, jer svako se dijete rađa s jedinstvenom osobnošću. Prvi korak u učenju kako pomoći svojem djetetu jest postati stručnjak za njega. Kako bi lakše došli do tog cilja bolje da se upoznate s povezujućim roditeljstvom (AP - Attachment Parenting).

Način na koji se brinete za svoje dijete u prvim godinama njegovog života, utječe na to kakvo će ono biti kad odraste

Način na koji se brinete za svoje dijete u prvim godinama njegovog života, utječe na to kakvo će ono biti kad odraste. Brojne su prednosti povezujućeg roditeljstva jer zapravo radi se o onome što bi većina roditelja spontano odabrala kad bi imali samopuzdanje i podršku koji su im potrebni da bi slijedili vlastitu intuiciju.

Povezujuće roditeljstvo nije skupina čvrstih pravila nego pristup odgoju djece. AP roditeljima zajednički su određeni postupci; oni nastoje dojiti, nose svoju djecu na rukama bez straha da će ih razmaziti i primjenjuju pozitivne metode discipliniranja. Upravo to su (ovo su samo neki od) alati kojim se služe roditelji koji su odabrali ovakav tip odgoja. Povezujuće roditeljstvo prije svega znači otvoranje svog  srca i uma za individualne djetetove potrebe. Ako to činite s vremenom ćete razviti mudrost doonošenja odluka o tome što je u određenom trenutku najbolje za vas oboje. Povezujuće roditeljstvo znači naučiti čitati znakove koje vam dijete šalje i na njih pravilno odgovoriti.

Izvor: Povezujuće roditeljstvo, Dr.William i Martha Sers

Autor: Čuvarkuća uredništvo

3 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Povezujuće roditeljstvo znači naučiti čitati znakove koje vam dijete šalje i na njih pravilno odgovoriti.

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0