Pozitivan stav utječe na prehranu

Objavljeno 08.10.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda

Čuvarkuća u suradnji s … Časopis The Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics donosi nam rezultate zanimljive studije koja povezuje optimizam ispitanica sa zdravim prehrambenim navikama.

U istraživanju je sudjelovalo 33 500 postmenopauzalnih žena u dobi od 59 do 70 godina koje su ispunile anketu o prehrambenim navikama te ujedno o stavu prema životu. Ispitanice su podijeljene u dvije skupine pri čemu su jedne sudjelovale u programu za poboljšanje prehrambenih navika, dok druge nisu sudjelovale u tom programu.

Rezultati su pokazali kako pozitivnije osobe odabiru zdravije životne stilove iako možda nisu prethodno savjetovani o načinima poboljšanja prehrambenih navika. Ustanovljeno je kako je optimizan važan u odabiru zdravijih navika, no znanstvenici ističu kako je tajna u vještinama koje takve osobe najčešće posjeduju. Optimističnije osobe se lakše nose sa stresnim situacijama koje su česti okidači prejedanja, imaju bolju samokontrolu pri odabiru vrste hrane i pridržavanju prehrambenih smjernica te češće imaju jaču podršku okoline.

Iako je uvijek bolje imati pozitivni pogled na život, autori naglašavaju kako svatko može promjeniti prehrambene navike i životni stil nabolje.

Izvor: Vitamini.hr

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing