Pravilno držanje novorođenčeta

Objavljeno 27.10.2012. | Dobna skupina: 0-1

Podizanje sićušnog, novorođenčeta može vam se činiti zastrašujućim, no prvo što morate naučiti je to da ne budete nervozni.

Novorođenčad je čvršća nego što izgleda. Ipak, pripazite da podupirete bebinu glavu i vrat jer ima mekane zglobove i slabu kontrolu mišića pa bi joj glava mogla lelujati naokolo. Podupiranje glave i vrata:

  • Nježno podignite bebu, jednu ruku podvucite pod njezinu stražnjicu, a drugu pod glavu i potom je privucite k sebi, što nježnije. Naslonite bebu na prsa, rukom joj pridržavajući glavu i leđa.
  • Drugi je način da uhvatite bebu ispod pazuha pridržavajući joj glavu prstima, a potom je okrenete u naručje tako da joj glava bude u pregibu vašeg lakta.
  • Također, bebu možete nasloniti na svoje rame i držati joj stražnjicu jednom rukom dok joj drugom podupirete gornji dio leđa.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Mlade majke često zbunjuju i osnovne stvari poput pravilnog položaja novorođenčeta prilikom dojenja, promjene pelena ili kupanja.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0