Pravni savjetnik: što kada se uskraćuje godišnji odmor?

Objavljeno 10.02.2012. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1

Što se događa kada poslodavac uskraćuje radnici godišnji odmor i u kojim slučajevima ona pravo na taj odmor nema?

Koja su prava majke kojoj poslodavac uskraćuje godišnji odmor?

Radnik kojemu je poslodavac neopravdano uskratio pravo na godišnji odmor može tražiti i da sud naloži poslodavcu da mu to pravo prizna, dakle zahtijevati sudsku zaštitu svojih prava pod uvjetima propisanim Zakonom o radu (pri čemu je potrebno voditi računa o obvezi  prethodnog podnošenja zahtjeva za zaštitu prava protiv odluke o nepriznavanju prava na godišnji odmor i poštivanju zakonom propisanih rokova za ostvarivanja prava radnika). Također, u slučaju ako radniku ne omogući korištenje godišnjeg odmora sukladno utvrđenom rasporedu i pod uvjetima iz Zakona o radu može radniku odgovarati za prouzročenu štetu koja se prema sudskoj praksi dosuđuje u visini naknade plaće koju bi radnik ostvario za vrijeme korištenja godišnjeg odmora  da ga je doista i koristio. Poslodavac također odgovara i za prekršaj u skladu s odredbama Zakona o radu.

Povrh toga, kako je Kaznenim zakonom propisano kazneno djelo povrede prava na rad i drugih prava iz rada za koje je zapriječena novčana kazna ili kazna zatvora do 3 godine za onoga tko uskrati ili ograniči građaninu pravo na zakonom određeno radno vrijeme i odmor, radnik bi u slučaju neopravdanog uskraćivanja prava na godišnji odmor mogao podnijeti i kaznenu prijavu protiv takvog poslodavca.

U kojim slučajevima trudnica ili majka nemaju pravo na godišnji odmor?

Trudnica ili majka nemaju pravo na godišnji odmor ukoliko su prije odlaska na rodiljni dopust u cijelosti iskoristile godišnji odmor za tu kalendarsku godinu. Npr. ako je radnica u siječnju iskoristila godišnji odmor u ukupnom trajanju od 4 tjedna (ili duljem, ako na to ima pravo) i u ožujku iste godine započne koristiti rodiljni dopust i nakon obveznog rodiljnog dopusta (6 mjeseci), dakle u rujnu se vrati na posao – u tom slučaju do siječnja sljedeće godine neće imati pravo na godišnji odmor.

Pravo na godišnji odmor radnice neće imati niti u slučaju prestanka ugovora o radu (vidjeti ograničenja vezana uz otkazivanje ugovora o radu radnice koja koristi neko od zaštićenih prava) u slučaju ako se radnici kod prestanka ugovora o radu ne može omogućiti korištenje godišnjeg odmora (npr. kod izvanrednog otkaza), pri čemu će u tom slučaju poslodavac biti dužan radniku isplatiti naknadu za neiskorištene dane godišnjeg odmora.

Autor: Irena Šribar Radić

2 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Trudnica ili majka nemaju pravo na godišnji odmor ukoliko su prije odlaska na rodiljni dopust u cijelosti iskoristile godišnji odmor za tu kalendarsku godinu.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0