Prematanje bebe

Objavljeno 03.10.2011. | Dobna skupina: 0-1

Kako se premata beba? Evo nekih praktičnih savjeta dm-ova babybonus savjetnika.

Roditelji uglavnom razumiju da će nakon rođenja djeteta velik dio vremena provoditi pore stola za prematanje. Tu proživljavaju neke od najljepših trenutaka s novorođenčetom, izravno ga dodirujući, ljubeći, igrajući se s njime... Takva razmjena nježnosti posebno je važna da bi se beba dobro osjećala.

Praktični savjeti oko prematanja

Velikim se dijelom kod prematanja i presvlačenja mora paziti na sobnu temperaturu. Posebno se zimi dijete može prehladiti na stolu za prematanje. Zato je potrebno uključiti grijalicu. Infracrvene lampe mogu također pomoći u grijanju prostorije, no one mogu zaslijepiti dijete pa nisu najbolji izbor.

Načelno dijete treba premotati uvijek kada je mokro, inače urin odmah počinje nagrizati osjetljivu kožu, što uzrokuje iritaciju. Moderne jednokratne pelene imaju veliku moć zadržavanja mirisa tako da ih počinju propuštati tek sa stolicom.

Kako bi dijete što duže ostalo suho, treba ga premotati neposredno prije odlaska na počinak i nakon svakog hranjenja. U konačnici, refleks za sisanjem izravno je povezan s refleksom za pražnjenjem.

Trik s dva prsta

U što ćete premotati dijete nije toliko važno. To mogu biti jednokratne ili platnene pelene. Važno je da pelena prijanja uz tijelo, a da se pri tome ne stvaraju nabori koji bi se mogli urezati u kožu. Ako između trbuha i pelene stanu još dva prsta, to je znak da je pelena na svome mjestu.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Velikim se dijelom kod prematanja i presvlačenja mora paziti na sobnu temperaturu. Posebno se zimi dijete može prehladiti na stolu za prematanje. Zato je potrebno uključiti grijalicu. Infracrvene lampe mogu također pomoći u grijanju prostorije, no one mog

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0