Preporuka restorana: Restoran Gabreku 1929., Samobor

Objavljeno 22.12.2011. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Samoborski restoran Gabreku 1929. ima dugu tradiciju i nekoliko specijaliteta u kojima će uživati i najmlađi.

Kao što kaže brojka uz ime, restoran Gabreku 1929. diči se dugom tradicijom i jedan je od najstarijih na samoborskom području. Osim lokalnih gostiju, redovito privlači i velik broj posjetitelja iz Zagreba i šire okolice, pogotovo vikendom kad mnogi dolaze na izlet pa spajaju ugodno i korisno. Obiteljski posao osjeti se i u pristupu gostu i obiteljskoj atmosferi ovog nepretencioznog, ali toplog, ugodnog i prostranog restorana smještenog u blizini šetališta Vugrinščak.

Ponuda se, očekivano i opravdano, temelji na finoj domaćoj klopi iz Samobora i okolice, vrlo kvalitetnoj i obilnoj. Prevladavaju mesni specijaliteti i divljač, ali vrijedi spomenuti i razna jela od gljiva, budući da je gazda strastveni gljivar. U ovo hladnije doba godine na izbor se nude i tradicionalne zimske poslastice kao što su krvavice ili češnjovke, knedle sa šljivama ili kesten-pire.    Zamislite idealan nedjeljni ručak dobrostojeće samoborske obitelji iz vremena filma „Tko pjeva zlo ne misli“ i naći ćete ga na stolu kod Gabreka. Ipak, većini ljudi na spomen Gabreka pred očima se prvo pojavljuju palačinke. Nije ni čudo, jer dok još nisu postojale klasične palačinkarnice, ovdje su već bili poznati po čak 35 vrsti odličnih domaćih palačinki, od kojih su neke pravi izazov i za sladokusce najvećeg kapaciteta.

Baby friendly status

U restoran Gabreku 1929., koji raspolaže velikim vlastitim parkiralištem, bez problema ćete ući s dječjim kolicima. Nedavno renovirana unutrašnjost dovoljno je prostrana da kolica možete držati pokraj stola. Na raspolaganju su dvije samostojeće stolice za djecu. Domaćini će za mališane uvijek pronaći pokoju igračku, ali i bojanke i bojice. Vidi se da znaju ugoditi i najmlađim gostima jer pri izlasku im obavezno daruju lizalicu. Također, u restoranu je osiguran prostor za presvlačenje djece. Sva jela mogu se naručiti i u pola porcije, tako da ne bi trebalo biti teško naći kombinaciju i za probirljivo dječje nepce. Adut su svakako i već spomenute legendarne palačinke. Korisno je znati i da se u blizini restorana nalazi javni park s ljuljačkama.

Autor: Taste of Croatia

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Inventar

5

Dostupne su dvije dječje sjedalice za hranjenje.
Lokacija

5

U neposrednoj blizini Zagreba.
Ukupni dojam

0

Upoznajte i samoborska izletišta.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0