Preporuka restorana: seoski turizam Kezele, Ivanićko Graberje

Objavljeno 11.01.2012. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Seoski turizam obitelji Kezele jedna je od prvih takvih institucija u ovom dijelu zemlje, a kroz godine je zaista postala - institucija! Prvotna ideja širila se, razvijala, a sve više Zagrepčana, ali i onih iz drugih krajeva Hrvatske (pa i inozemstva), upoznavalo je veselja boravka na tom domaćinstvu.

Seoski turizam obitelji Kezele jedna je od prvih takvih institucija u ovom dijelu zemlje, a kroz godine je zaista postala - institucija! Prvotna ideja širila se, razvijala, a sve više Zagrepčana, ali i onih iz drugih krajeva Hrvatske (pa i inozemstva), upoznavalo je veselja boravka na tom domaćinstvu. Ideja je bila jednostavna - domaća hrana, vino i priroda moslavačkog vinogorja, opuštena atmosfera i iskonska srdačnost pronašli su mnogobrojne poklonike. Društvo koje se može susresti kod Kezelea raznoliko je - od obitelji s malom djecom, team buildinga, raznih proslava do poslovnih ručkova ili turističkih grupa iz Japana.

Što se ponude hrane tiče, osim velikog izbora domaćih rakija posebno je popularan "Moslavački stol", koji za 100 kn po (odrasloj) osobi nedjeljom uključuje "all you can eat" ponudu lokalnih i sezonskih hrvatskih specijaliteta. Na njemu se između ostalih nađu gusta juha od gljiva, kotlovina, purica s mlincima, (nešto) ispod peke, gulaši (od divljači), domaći štrudeli, orahnjače, makovnjače, i tako bliže i tako dalje, a ni vegetarijanci neće ostati zakinuti. Za djecu je taj iznos 70 kn, i pametno je  rezervirati unaprijed!

 

Uređenje je autohtono, tj. cijeli restoran sastavljen je od više drvenih kućica koje zajedno tvore cjelinu od niza povezanih prostorija. Posebno su zgodni, a ljeti i ugodni, vanjski stolovi ispod borova, koji nude pravi spas od vrućine. Seoski turizam obuhvaća veliko zemljište, pa su gostima na raspolaganju sportske aktivnosti, šetnja uređenim terenom, jahanje konja, upoznavanje domaćih životinja ili obilazak vinskog podruma, prema dogovoru.

Baby friendly status:

Seoskom turizmu Kezele lako se prilazi autom, a od parkirališta do samog objekta jednostavno je doći dječjim kolicima. Unutar samog restorana ima dovoljno mjesta za manevriranje kolicima. Trenutačno su na raspolaganju dvije dječje stolice koje se montiraju za stol. U dogovoru s osobljem naći će se prostor u kojem je moguće dojiti ili presvući dijete. Djeci su na raspolaganju i igračke, iako je najveća prednost ovog seoskog turizma veliko dječje igralište s ljuljačkama, toboganima, penjalicama i sličnim spravama za igranje na otvorenom. Tu je i štala s velikim brojem domaćih životinja (konji, poniji, patke, guske, kokoši, ovce, koze). 

Autor: Taste of Croatia

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Prostor

5

Na raspolaganju dvije dječje stolice; moguće dobiti prostor za presvlačenje i dojenje djeteta.
Dostupnost

5

U Zagrebačkoj županiji, dostupno automobilom.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0