Pridružite se oslikavanju najdulje božićne čestitke u Hrvatskoj

Objavljeno 07.12.2013. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Čestitka će sadržavati adventske motive, ali i motive svih hrvatskih županija te država članica Europske unije.

Najdulju božićnu čestitku u Hrvatskoj su jučer u prostoru Hrvatske kuće u Zagrebu počeli oslikavati učenici Centra za odgoj i obrazovanje iz Zagreba, a u njezinoj izradi sudjelovat će djeca i mladi iz svih hrvatskih županija do subote, 21. prosinca, kada će stometarska čestitka biti odmotana i predstavljena javnosti na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

"Ove godine Hrvatska je postala punopravna članica Europske unije i želimo poslati poruku svijetu da naša zemlja ima puno toga lijepoga za pokazati", kazao je zamjenik pročelnika Gradskog ureda za kulturu Tedi Lušetić.

Autor i producent projekta "Svi zajedno u Novu - radost Božića" Aleksandar Kovačević naveo je da će nakon svečanosti na Trgu bana Jelačića povorka od tristo Djedova Božićnjaka najdulju čestitku nositi do Hrvatskog društva likovnih umjetnika na Trgu žrtava fašizma, gdje će je i omotati oko HDLU-a. 

Čestitka će, nakon Zagreba, krenuti put Strasbourga.Učenici Centra za odgoj i obrazovanje, strukovne škole koja obrazuje mlade s teškoćama u razvoju, s veseljem su jučer  počeli oslikavati kuglice na platnu koje će biti sastavni dio čestitke čije oslikavanje koordinira mladi hrvatski umjetnik Petar Dugandžić.Adventsku atmosferu upotpunio je i Dječji zbor "Pahuljice", a etno-dizajnerica Mina Petra pozvala je sve mališane da tijekom Adventa te Božićnih i Novogodišnjih blagdana dođu u Hrvatsku kuću i nauče nešto iz hrvatske tradicije i baštine.

Uz najdulju božićnu čestitku, projekt "SVI zaJEDNO u NOVU – RADOST BOŽIĆA" koji je nastavak projekta SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, uključuje  i dječji božićni festival „Radost Božića“, koji će se uz sudjelovanje dječjih zborova iz više županija održati na središnjoj pozornici na Trgu bana Jelačića, u sljedećim terminima: 13.12 u 17 sati, 15.12. u 11 sati, te  21. i 22.12. u 11sati.

Projekt „SVI zaJEDNO u NOVU – RADOST BOŽIĆA“ sastavni je dio tradicionalnog Adventa u Zagrebu.  

Fotografije: Mirko Petričec

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Od 13. prosinca u Hrvatskoj kući u Preradovićevoj 31 svi zainteresirani se mogu priključiti oslikavanju od 10 do 18 sati.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing