Prijateljstva iz vrtića su itekako važna

Objavljeno 06.05.2014. | Dobna skupina: 1-3, 3-7

Ako ste do sada bili uvjereni da su vrtićka prijateljstva beznačajna – znajte kako ste cijelo vrijeme živjeli u zabludi.

Rezultati najnovijeg istraživanja o kretanjima unutar obitelji i prilagodbama djece pokazuju kako kvalitetna prijateljstva sklopljena u vrtiću doprinose boljim socijalnim vještinama djece tijekom nižih razreda osnovne škole. To se posebno odnosi na dječake.

Istraživanje je pokazalo da djevojčice tijekom nižih razreda osnovne škole imaju dobre socijalne vještine, bez obzira na kvalitetu prijateljstava ostvarenih u vrtiću, dok dječacima, puno više nego djevojčicama, koristi rano sklapanje prijateljstava u vrtićkoj dobi.

Znanstvenici svejedno ističu kako je kvalitetno vrtićko prijateljstvo iznimno važno i za dječake i djevojčice. Djeca koja zarana ostvaruju kvalitetna prijateljstva obično kasnije imaju manje problema s ponašanjem i bolje usvajaju socijalne vještine od djece koja su tijekom vrtića sklapala površna prijateljstva.

Rezultati istraživanja su objavljeni u online izdanju časopisa Infant and Child Development.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Ukupni dojam

5

Polazak u vrtić velika je prekretnica za vas, a naročito za vaše dijete. Ako ste ga ranije dobro pripremili bit će lakše i vama i njemu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0