Prirodna pomoć kod dojenja - pravi položaj i napetost u grudima

Objavljeno 30.12.2014. | Dobna skupina: 0-1

Dojenje je najprirodniji izbor za prehranu beba, ali to ne znači da je uvijek jednostavno. Evo nekoliko najčešćih problema koji se javljaju i prirodnih rješenja za njih.

Kako smanjiti napetost u grudima

Ponekad se tijekom dojenja javlja napetost u dojkama. Ona može biti posljedica prepunjenosti dojki prije dojenja i djetetu stvoriti poteškoće pri hvatanju bradavice. Stoga prvo lagano rukom istisnite malo mlijeka, hvatajući dojku iznad i ispod areole.

Ako su dojke toliko pune da mlijeko više ne izlazi, stavite na njih topao i vlažan oblog i ostavite da nekoliko minuta odstoji. To može biti topao ručnik ili pamučna pelena. Ako se napetost javlja dok beba spava pa je ne želite buditi, koristite pumpicu za izdajanje. Ipak, najsigurniji način sprječavanja neugodne napetosti jest dojiti na zahtjev - tako ćete spriječiti da se prevelika količina mlijeka nakupi u grudima i osigurat ćete da se stvara točno onoliko mlijeka koliko je bebi potrebno.

Kako odrediti udoban položaj pri dojenju

Dojenje nije uvijek udobno: s malo prakse, i sami ćete lako odrediti koji položaj najbolje odgovara vama i vašoj bebi, a do tada si možete pomoći jastukom za dojenje. Pravilan položaj je onaj koji odgovara i vama i vašoj bebi i uz koji je dojenje ugodno i bezbolno.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing