Prirodno protiv problema s dojenjem

Objavljeno 28.05.2013. | Dobna skupina: 0-1, 1-3

Čuvarkuća u suradnji s … plant logo Svi sastojci Mamine kapi biljnog su podrijetla. Jedinstven sastav, visoka koncentracija i probrani sastojci prilagođeni su kako bi djelovanje bilo sigurno i visoko učinkovito po majku i po dijete.

Mamine kapi ne sadrže alkohol, a sve biljne vrste dolaze iz ekološkog (organskog) uzgoja.

GRČKA PISKAVICA (Trigonella foenum greacum) tradicionalno se koristi u svrhu podrške dojiljama još od biblijskih vremena. Njen pozitivan učinak na dojenje potvrđen je brojnim znanstvenim istraživanjima pa je stoga ona najčešće preporučivana biljka od strane brojnih udruga i institucija za podršku dojenju.

Grčka piskavica obiluje spojevima koji imaju višestruko pozitivan učinak na stvaranje i otpuštanje majčinog mlijeka. Spojevi iz grčke piskavice utječu na stvaranje oksitocina koji stimulira otpuštanje majčinog mlijeka, direktno utječe na bolju proliferaciju i povećanje žljezdanog tkiva dojke čime se stvara veći prostor i površina za stvaranje dodatnih količina mlijeka, a bogat nutritivni sastav (vitamini, esencijalne masne kiseline, minerali, proteini) dodatno obogaćuju majčino mlijeko koje postaje hranjivije.

Klinički je dokazano i da je učinak spojeva iz grčke piskavice vrlo brz – uočeno je da do povećanja opskrbe mlijekom dolazi već u roku od 24 do 72 sata nakon prvog uzimanja!

Smatra se da je za pozitivan učinak BLAŽENOG ČKALJA (Cnicus benedictus) na stvaranje majčinog mlijeka odgovoran stimulacijski učinak na protok krvi u žljezdanom tkivu prsiju. 

Blaženi čkalj djeluje i blago umirujuće na živčani sustav te time umanjuje depresiju kod majki.

Djelovanje aktivnih sastojaka iz blaženog čkalja povećava protok mlijeka i omogućuje njegovo brže stvaranje. Dodatno, gorke tvari kojima blaženi čkalj obiluje stimuliraju jetru i probavne žlijezde pa se povećava probavljivost hrane i apetit što također stvara dobre preduvjete za stvaranje majčinog mlijeka.

ANIS (Pimpinella anisum) (aniš) se tradicionalno koristi u svrhu poticanja i olakšavanja laktacije diljem svijeta. Takva primjena naročito je zabilježena u Europi (Francuska).

Pozitivno djelovanje na stvaranje majčinog mlijeka vjerojatno se može pripisati sastojcima anisa koji imaju estrogenska svojstva i koji stimuliraju otpuštanje prolaktina kao hormona koji kontrolira produkciju mlijeka.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

5

Biljne vrste koje se nalaze u Maminim kapima probrane su na osnovu dugotrajnosti tradicionalnog korištenja i suvremenih znanstvenih istraživanja o učinkovitosti i sigurnosti uporabe.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0