Prva pomoć kod peludnih alergija

Objavljeno 25.06.2014. | Dobna skupina: 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Velik broj djece u ovo doba godine ima problema s alergijama.

Zato roditelji trebaju biti posebno oprezni i paziti na potencijalne simptome alergija kako bi se na vrijeme spriječile moguće tegobe.

Simptomi alergije na pelud – koji se mogu pogoršati na suh, vjetrovit dan – uključuju svrbež i suzenje u očima, začepljen nos ili curenje nosa, kašljanje i astmu.

Roditelji mogu poduzeti sljedeće korake kako bi smanjili simptome peludne alergije kod djece:

  • Provjerite količinu peludi u zraku i ograničite boravak djeteta vani kada je ta razina iznimno visoka.
  • Zatvorite prozore i vrata, posebice na dan kada je zabilježena visoka razina peludi u zraku. Ovo će pomoći ograničiti količinu peludi koja bi mogla završiti na pokućstvu i tepihu. Uključite klimu kako bi filtrirala pelud iz zraka u kući.  
  • Neka djecu operu lice i ruke kada uđu u kuću nakon boravka vani. Također, i tuš i promjena odjeće mogu pomoći u odstranjivanju peludi s tijela.

Za kraj, još jedan savjet; ako je vaše dijete aktivno i bavi se sportovima koji se igraju na otvorenome, neka prije izlaska uzme lijek za alergije.

Roditelji trebaju pripaziti i na simptome astme jer mnoga djeca s alergijama također imaju i alergijsku astmu. Simptomi alergijske astme uključuju kašljanje, kratkoću daha te ubrzano i teško disanje. Liječenje alergije pomaže i u kontroliranju astme. Jednom kada se alergija pojača teže ju je liječiti. Zato su preventiva ili lijek prije vrhunca peludne sezone dobar putokaz prema proljeću bez neugodnih simptoma i posljedica.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing