Quiche od luka
Čuvarkuća u suradnji s …
Recept za ukusni proljetni quiche...
PRIPREMA 60 minuta
TIJESTO
- U pliću posudu ubacite polubijelo brašno TIP 850 (ili glatko brašno) koje ste prethodno ohladili u frižideru i kockice maslaca koji je netom izvađen iz frižidera te ih pomiješajte vilicom.
- Dodajte sol i nastavite s miješanjem.
- Kada se maslac i brašno povežu, ulijte malo ledene vode i promiješajte vilicom dok ne bude mrvičasto.
- Završite tijesto nakon što ste par puta promiješali dlanovima i formirali kuglu. Nemojte tijesto puno miješati rukama, jer svi sastojci trebaju biti što hladniji zbog same kvalitete tijesta.
- Tijesto prebacite na prozirnu foliju, zamotajte i ohladite u frižideru 15 minuta do sat vremena.
- Nakon što je odstajalo u frižideru, tijesto odmotajte i prebacite na pobrašnjenu radnu površinu te ga pospite brašnom odozgo.
- Razvaljajte ga u kružnu formu promjera većeg nego kalup, na debljinu otprilike pola centimetra.
- Tijesto pažljivo prebacite u kalup za pite, prstima ga ugurajte u rubove i odrežite višak tijesta.
- Kalup s tijestom prebacite u hladnjak i ohladite 10-ak minuta.
NADJEV
- U posudi razmutite jaja i sojino mlijeko (ili kravlje) te umiješajte sol.
- Po ohlađenom tijestu u kalupu premažite marmeladu od luka i rasporedite ploškice luka koje ste prethodno premazali s maslinovim uljem.
- Sve zajedno posolite, popaprite i prelijte mješavinom jaja i sojinog mlijeka.
- Pecite u pećnici 35 do 45 minuta na 180 stupnjeva. Još topao quiche narežite na komade i poslužite.
Dobar tek :)
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada. Nije uračunato hlađenje namirnica i tijesta u frižideru.
Izvor: kuhari.com