Riba u umaku od gljiva

Objavljeno 23.03.2012. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Kada kupujete šampinjone izbjegavajte one koji su izgubili vlagu, mekani su na dodir i imaju oštećenja na površini.

Kao prilog ovom jelu skuhajte svježi špinat i svaki cijeli filet stavite na špinat i prelijte ga umakom.

Sastojci

  • 1 list ili iverak, narezan na filete
  • 225 g šampinjona, fino nasjeckanih
  • 1 mali luk, nasjeckan
  • 40 g maslaca
  • 2 jušne žlice oštrog brašna
  • 2 jušne žlice limunovog soka
  • 2 jušne žlice nasjeckanog peršina
  • 300 ml mlijeka

Priprema

Pržite luk u pola maslaca dok ne postane proziran. Dodajte gljive, limunov sok i peršin, te pirjajte 2 minute. Dodajte brašno i kuhajte 2 minute, neprestano miješajući. Postupno dodajte mlijeko i kuhajte, neprestano miješajući dok umak ne postane gust i gladak.

U preostalom maslacu pržite riblje filete 2 do 3 minute sa svake strane. Za bebe ribu narežite ili razmrvite na male komadiće i pomiješajte s umakom od gljiva.

Filete možete pripremiti i na drugi način tako da sirovu ribu prekrijete  umakom od gljiva i pečete oko 15 minuta u pećnici unaprijed zagrijanoj na 180 °C.

Izvor: Kuharica za bebe i djecu, Annabel Karmel

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Ukupni dojam

0

Kao prilog skuhajte svježi špinat i svaki cijeli filet stavite na špinat i prelijte ga umakom.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0