Samopomoć s homeopatijom

Objavljeno 22.11.2016. | Dobna skupina: 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Kako si pomoći kod nekih općih stanja uz pomoć homeopatije? Homeopatkinja Renata Novak-Perjanec objašnjava početne korake.

Kako možete sami pomoći? Mogla bih vam pričati o homeopatskoj filozofiji, o njenom začetniku, o vrstama lijekova, no sve te činjenice su općepoznate i možete ih lako saznati i na drugim mjestima. Za početak želim vam reći što vi kao roditelji možete, a što ne možete s homeopatijom.

Homeopatija je cjeloviti medicinski sustav koji liječi osobu, a ne samo njene simptome. Stoga će dvije osobe koje boluju od iste bolesti navjerojatnije trebati različite lijekove. To je sustav koji pri odabiru ljeka proučava fizičko, emotivno i mentalno stanje klijenta. Na kraju, valja istaknuti da je homeopatija uspješna i  korisna kod svih stanja i bolesti, no tretman dugotrajnih  i kroničnih bolesti traži znanje educiranog terapeuta.

Homeopatija može sjajno nadopunjavati klasičnu medicinu. Zato je i nazivamo komplementarnom

Vas vjerojatno zanima možete li si homeopatskim lijekovima sami pomoći "kod kuće" i kako. Vjerojatno ste puno puta stajali bespomoćni i gledali kako vaše dijete pati od bolova, osjećali se nemoćno dok ga je tresla groznica, bili ljuti jer se uplala uha ponovo vratila, a tek je završena terapija antibioticima. Naravno da za sva ta stanja postoje farmaceutski lijekovi, no oni često pruže samo kratkotrajno olakšanje. Često samo privremeno riješe bolesno stanje koje se uporno ponovo vraća. Uz nuspojave farmacetskih lijekova, sve su to razlozi što raste oduševljenje sa homeopatskim lijekovima. Osim što su učinkoviti oni su netoksični, blagi i sigurni.

I što je najdivnije ne možete pogriješiti, ako ste dali "krivi" homeopatski lijek, stanje se neće popraviti, ali neće se ni pogoršati. Ne možete ugroziti stanje svojeg djeteta. Ako vidite da niste dobili dobar rezultat, tražite "točniji" lijek. 

Homeopatijom ne možete naštetiti. Ako ste pogriješili, remedij jednostavno neće djelovati

Homeopatske lijekove zovemo remedijima. Remedije na tržištu postoje u više različitih potencija. Potencija označava dubinu i opseg djelovanja. Što je potencija viša to remedija zahvaća sve dublje slojeve bića pacijenta. U pravilu niže potencije su djelatnije na fizičkoj razini, a više potencije  djeluju jače na emotivnu i na mentalnu razinu. Vi ćete u svom homeopatskom ormariću prve pomoći imati remedije niskih potencija koje su primjerena za samopomoć i jednostavne za upotrebu.

Moći ćete pomoći sebi i svojima kod svakodnevnih tegoba, a i hitnih stanja. Naravno da ćete uvijek dobro procijeniti  situaciju i potražiti savjet liječnika ako je stanje ozbiljno. Postavljena dijagnoza olakšat će i vama potragu za pravom remedijom.

Uostalom, homeopatija jako dobro može nadopunjavati konvencionalnu medicinu. Zato homeopatiju svrstavamo u tzv. komplementarne medicinske sustave.

Autor: Renata Novak Perjanec

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing