Šest načina i aktivnosti kako potaknuti fizički razvoj vašeg djeteta

Objavljeno 07.03.2016. | Dobna skupina: 0-1

Pogledajte ove lake korake kako biste pomogli bebi da izgradi snagu - i bit će na podiju za ples za čas!

Okretanje.

Polegnite bebu na leđa. Držite igračku iznad nje/njega kako bi je/ga potaknuli da posegne za igračkom. Kad posegne za njom, polako je mičite iznad tijela tako da se beba još više istegne pokušavajući dohvatiti igračku sve dok se ne okrene.

Igrajte se "zgrabi objekt".

Bebe vole gledati svoj odraz u zrcalu. Držite bebu ispred zrcala te dotaknite njezin odraz u zrcalu. Nakon nekog vremena beba će početi oponašati vaše pokrete.
Sjedalice za poskakivanje često imaju prečku s igračkama za kojom bebe vole posezati i dodirivati je. Postoje i prečke s igračkama koje se mogu staviti na autosjedalicu ili na dječja kolica. Sve te igre potiču bebu da pokuša dohvatiti, dodirnuti i na kraju uhvatiti i držati predmet.

Igrajte se povlačenja.

Uhvatite bebu za ruke i povucite je u sjedeći položaj. Pokušajte to dok držite bebu u krilu, pjevate joj pjesme i ljuljate je.

Dizanje.

Pustite bebu da provodi vrijeme na trbuhu kako bi se kretala naokolo i vježbala dizanje na ruke i koljena. Postavite igračke oko bebe kako bi posezala za njima. Ako katkad presavijete deku i stavite je pod bebu, to će joj biti dovoljno visoko i potaknut će je da se pokuša podići.

Puzanje.

Spustite se na koljena i ruke (u položaj za puzanje) s vašom bebom. Pričajte s njom i puzite po podu, potičući vaše dijete da vas prati.

Bebin hod.

Zajedno s još jednom osobom kleknite na pod i potičite bebu da hoda između vas dvoje. Postoje divne igračke za pomoć pri hodanju koje su poput guralica.

Jeste li raspoloženi za igru? Počnite se gibati, gibati.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing