Sezamovi keksi

Objavljeno 14.01.2012. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 1-3, 3-7, 7+

Keksi koji se tope u ustima...

Sastojci

  • 1 šalica biomargarina
  • ¼ šalice agavinog sirupa
  • 1 žličica vanilije u prahu
  • 2 šalice brašna
  • Malo soli
  • ½ šalice sezamovih sjemenki
  • Oko 1/3 šalice voćnog džema bez dodanog šećera

Pomiješajte margarina odstajao na sobnoj temperaturi s agavinim sirupom i vanilijom. Dodajte brašno i morsku sol te dobro pomiješajte kako biste dobili tijesto. Tijesto ostavite u hladnjaku ½ do 1 sat kako bi otvrdnulo. Od tijesta oblikujte kuglice veličine oraha i svaku uvaljajte sezamove sjemenke. Sredinu svakog keksa utisnite palcem i ispunite džemom. Pecite na papiru za pečenje otprilike 15 minuta na 180 stupnjeva ili dok keksi ne posmeđe na dnu.

Možete koristiti i bijelo pirovo brašno. A umjesto agavinog možete isprobati javorov sirup ili rižin slad. Umjesto vanilije, možete dodati žličicu naribane korice limuna ili naranče i prstohvat cimeta.

Izvor: Za djecu, Ainee McAteer

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

4

Za djecu stariju od 18 mjeseci.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0