Sjeverni pol

Objavljeno 17.12.2015. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … mali kreativci logo Kako smo doznali od naših malih kreativaca da Djed Mraz živi na Sjevernom polu, pojavio se veliki interes za taj dio Zemljine kugle. Toliko veliki da smo sami počeli našu radionicu pretvarati u Sjeverni pol!

Odlučili smo tako krenuti od poznatih nam životinja koje žive na ledu. Zaista su nam se učinili interesantnima ti pingvini.

Najmanji kreativci svoje su pingvine izrađivali od malih staklenki baby sokova. Da bi ih učinili bijelima, bočice su punili vatom, šećerom i umjetnim snijegom. Crnom samoljepljivom folijom oblijepili su poklopac i stražnji dio staklenke. Oči, krila i kljun izrezivali su od kolaža i ljepili na bočicu, a kada su na dno zalijepili noge od crnog tvrdog papira, pingvin je počeo izgledati kao pravi.

Nešto veći kreativci svoje su pingvine radili od kaširanih balona. Napuhali su balon do one veličine kakvog su pingvina htjeli napraviti. Zatim su smjesom drvofixa i vode balon oblijepili novinskim papirom. Kad se kaširani balon osušio, bijelom temperom obojali su prednji dio balona, a crnom temperom stražnji. Sve je manje balon sličio na balon, a sve više na bucmastog pingvina. Od kolaža su, za pingvina, izrezivali oči, kljun i krila te zalijepili na tijelo. Zaista, kao pravi!

Svi su ti naši pingvini našli svoj novi sjeverni pol u Malim kreativcima, na ledu od stiropora uz stiroporne iglue.

Svaki dan izrađujemo nove stanare i građevine Sjevernog pola. Zašto nebiste i vi kod kuće imali svoj mali Sjeverni pol?

Autor: Petra Klasić

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing