Slatka kaša od amaranta

Objavljeno 15.01.2016. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 1-3, 3-7, 7+

Amarant je bila glavna žitarica Azteka, a izuzetno je bogata željezom i kalcijem pa se preporuča za vrijeme trudnoće ili dojenja.

U ovom receptu upoznajemo vas s mirinom koji ima jedinstven jak slatki okus. Koristi se kao začin, ali može se koristiti i u kolačima kao zamjena za aromu ruma. To je tradicionalno kuhano vino napravljeno od fermentirane slatke riže. Koristi se kao začin, u kolačima mijenja aromu ruma. Može se miješati u različita jela i koristiti za ublažavanje preslane ili preljute hrane.

Sastojci

  • 1 šalica amaranta
  • 2 šalice zobenog mlijeka
  • 1 šalica vode
  • prstohvat soli
  • 10 suhih marelica (tamnih)
  • 2 žlice marmelade od bobičastog voća bez šećera
  • 1/2 žličice mirina
  • prženi sjeckani bademi

Marelice namočite u zobenom mlijeku da omekšaju (30 minuta do sat vremena): narežite ih na sitne komadiće. U lonac stavite amarnt, marelice, zobeno mlijeko i vodu pa ostavite da zakuha. Dodajte sol i mirin. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 30 minuta uz povremeno miješanje, jer se amarant lijepi za dno lonca i može izgorijeti. Na kraju umiješajte marmeladu.

Izvor: Žitarice, Jadranka Boban Pejić

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Ovaj ukusan obrok možete ponuditi svojoj djeci kao jutarnju kašu, užinu ili desert. Ako želite izbjeći jači okus izostavite mirin!

Čuvarkuća preporučuje

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0