Slatke uskrsne pisanice

Objavljeno 18.04.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 1-3, 3-7, 7+

Kako nam se Uskrs bliži veeelikom brzinom, a s njim naravno stižu i sve pripadajuće delicije poput kuhane šunke, mladog luka, hrena i rotkvice i naravno pisanica. Ja sam odlučila napraviti i unaprijed se malo poigrati pisanicama, ali ovaj put u slatkoj kremastoj varijanti u obliku keksića.

Potrebni sastojci

  • 5 jaja
  • 280 g šećera
  • 120 g brašna
  • 200 g bijele čokolade
  • 2,5 dl slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • nekoliko kapi soka limuna
  • šećerni cvjetići

Priprema

1. Bjelanjke odvojite od žumanjaka, pa istucite snijeg, postupno dodavajući 170 grama šećera. Snijeg stavite na hladno.

2. Pećnicu zagrijte na 160° C. Na pari iznad lonca s kipućom vodom tucite žumanjke s preostalih 110 grama šećera, oko 2-3 minute, dok ne dobijete svjetlu kremu. Dodajte brašno i pola količine bjelanjaka iz hladnjaka. Gumenom žlicom dobro izmiješajte, pa dodajte i ostatak snijega. Smjesu premjestite u slastičarsku vrećicu s većim okruglim nastavkom pa na lim obložen papirom za pečenje istiskujte biskvitne keksiće u obliku jaja, dužine otprilike 5 cm. Pecite ih 12-ak minuta u zagrijanoj pećnici, a za tim ih ohladite.

3. Čokoladu natrgajte na manje kockice pa ju otopite na pari, pustite da se malo prohladi. Za to vrijeme istucite slatko vrhnje kojem primiješajte prohlađenu i otopljenu bijelu čokoladu. Dobro izmiješajte, pa kremu premjestite u slastičarsku vrećicu s malim zvjezdastim nastavkom. Kremu istiskujte na donju stranu jednog keksa, pa ga slijepite drugim. Gotove keksiće ostavite u hladnjak na minimalno 2 sata da se stisnu.

4. Za ukrašavanje pomiješajte šećer u prahu s par kapi limunovog soka, pa tom smjesom zalijepite cvjetiće na pisanice. Ostavite da se osuše. Pospite ostatkom šećera u prahu.

Izvor: Just good food

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing