Slatkiši prihvatljivi za malu djecu?!

Objavljeno 26.08.2015.

Čuvarkuća u suradnji s … Kvalitetna čokolada s visokim udjelom kakaa namirnica je koju možete bez grižnje savjesti uključiti u prehranu malog djeteta.

Ipak, potrebno je odrediti granice i ne dozvoliti djeci svakodnevno uživanje u velikim količinama čokolade jer bi se to moglo odraziti loše na njihove zube, tjelesnu masu i prehrambene navike kasnije u životu.

"Dnevna doza“ čokolade koja bi bila nutricionistički prihvatljiva za djecu od 1–5 godina iznosi oko 25–30 g. Pritom tu količinu ne treba shvatiti doslovno i ne treba čokoladu nuditi baš svakodnevno, bolje je u njoj uživati povremeno i prigodno. Starija djeca i adolescenti u razvoju, posebice mali sportaši ponekad si mogu priuštiti i veće količine, ali to opet ne treba biti učestala navika.

Što je čokolada tamnija, odnosno što je viši postotak kakaa u čokoladi, viši je i sadržaj vrijednih antioksidansa s dokazanim blagotvornim djelovanjem na zdravlje. Ipak, tamna čokolada obično nije baš "dječji" izbor, pa se djeci može ponuditi kvalitetna mliječna čokolada, žitarice obogaćene kakaom, čokoladni pudinzi i namazi, kakao-napitak ili popularno čokoladno mlijeko.

Autor: Darija Vranešić-Bender

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing