Smiju li trudnice koristiti med?

Objavljeno 22.06.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda

Znamo da se maloj djeci radi mogućnosti alergija ne preporuča uzimanje meda prije navršene godine dana. Je li isti slučaj i s trudnicama?

Kvalitetan med obogaćuje organizam trudnice dragocjenim sastojcima, otklanja umor, sprječava anemiju i poboljšava krvnu sliku, čemu posebno pridonose vitamini i minerali koji se nalaze u medu.

Med je sa svojih 180 sastavnica izbalansiran ih do savršenstva iznimno vrijedna i nezamjenjiva namirnica u trudnoći jer je uspješno izvršenje biološke funkcije trudnoće nezamislivo bez odgovarajuće prehrane koja mora biti potpuno prilagođena novom fiziološkom stanju. Pčelinji med je upravo jedna od idealnih namirnica koja osposobljava organizam trudnice i jača njegovu vitalnost da uspješno može funkcionirati sa svim promjenama u trudnoći.

Med otopljen u vodi, čaju ili mlijeku vrlo korisno djeluje protiv svih tegoba kojima su trudnice izložene od prvih tjedana trudnoće (mučnina, povraćanje, nepodnošenja jela, loše raspoloženje i slično). Med obogaćuje organizam trudnice dragocjenim sastojcima, otklanja umor, sprječava anemiju i poboljšava krvnu sliku, čemu posebno pridonose vitamini i minerali koji se nalaze u medu. Potreba željeza u trudnoći dvostruko je veća i kreće se do 40 mg dnevno. U sto grama šumsko-Iivadnog meda ima oko 32 mg željeza.

Znanstvene studije su dokazale da uzimanje meda tijekom trudnoće i za vrijeme dojenja poboljšava somatske i intelektualne funkcije djeteta, a također i poslijeporođajnu depresiju.

Izvor: www.pcelinjak.com

Autor: Čuvarkuća uredništvo

3 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

4

Pčelinji med je jedna od idealnih namirnica koja osposobljava organizam trudnice i jača njegovu vitalnost da uspješno može funkcionirati sa svim promjenama u trudnoći.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing