Smisao za humor kod djece

Objavljeno 12.10.2015. | Dobna skupina: 0-1

Bebe se već u šestom mjesecu počinju smijati, a smisao za humor poprimaju od roditelja, pokazalo je nedavno provedeno istraživanje.

Znanstvenici su utvrdili da djeca u dobi od šest mjeseci do jedne godine uče što je zaista smiješno promatrajući reakcije svojih roditelja.

U istraživanju koje su proveli na državnom fakultetu Johnson i Sveučilištu Dr. John Sparrow u New Hampshireu u Americi, udjelovalo je 30 djece i njihovi roditelji. Promatrano je kako reagiraju na normalne i apsurdne događaje.

Najprije su djeci i roditeljima pokazivali slikovnicu i crvenu lopticu, a zatim su knjigom gađali istraživače i loptice stavljali na nos. Jedna grupa roditelja se smijala tome, a drugi su bezizražajno promatrali događaje. Ustanovljeno je da bebe starije od šest mjeseci prije nego što reagiraju prvo pažljivo promatraju izraz lica svojih roditelja, dok djeca do šest mjeseci apsurdne događaje promatraju sa čuđenjem bez obzira na reakciju roditelja.

Znanstvenici su istakli da djeca promatrajući pažljivo roditelje i njihove reakcije razvijaju sofisticirani smisao za humor.

"Djeca u dobi od godinu dana, prema svemu sudeći, već počinju razmišljati, odnosno barem shvaćaju što je zaista smiješno, a što ne", istakla je dr. Gina Mireault, voditeljica studije.

Izvor: www.telegraph.co.uk

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing