Spavajte sat vremena dulje

Objavljeno 29.10.2011. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Noćas ćete imati priliku spavati dulje i to sat vremena. Pitate se kako? Počinje zimsko računanje vremena stoga nemojte zaboraviti pomaknuti kazaljke na satu unazad.

Hrvatska i ostali dio Europe uz izuzetak Islanda ove godine pomaknut će satove na zimsko računanje vremena u noći s 29. na 30. listopada. Kazaljke na satu tada će se pomaknuti jedan sat unatrag, sa tri sata na dva, čime će se te noći "dobiti" jedan sat spavanja.

Pomicanje kazaljki ne događa se u svim državama svijeta, niti se kod onih koji miču kazaljke događa u isto vrijeme. Npr. u Kanadi i SAD-u se (osim kod nekih izuzetaka) satovi ove godine pomiču u noći s 5. na 6. studenog.

Nakon pomicanja sata, očekuju se "kraći" dani u poslijepodnevnim satima.(npr. Sunce će u Zagrebu umjesto u 17:46 zaći u 16:46, u Splitu u 16:40, a u Rijeci u 16:53.). Kako nas zimi raniji dolazak mraka potjera u kuće iskoristite to vrijeme za igru s djecom i napravite nešto čime ćete iznenaditi i njih i sebe, npr. kuhajte zajedno, igrajte razne društvene igre, "skočite" u kadu, šivajte i crtajte zajedno, pjevajte, plešite...

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Sat se pomiče u noći na nedjelju!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing