Spavanje nije pitanje kontrole

Objavljeno 10.06.2012. | Dobna skupina: 0-1, 1-3, 3-7

Spavanje, poput hranjenja, nije ponašanje koje djetetu možete nametnuti.

Najbolje što možete učiniti jest stvoriti uvjete koji će omogućiti da dijete svlada san. Većina djece "noćnih ptica" rođena je kao takva, ona nisu takvima stvorena. Nije vaša krivnja što se dijete budi, niti su navike spavanja koje vaše dijete ima odraz vašeg roditeljstvaAko se vaši prijatelji hvale da njihova djeca spavaju cijelu noć u komadu, vjerujte nam - vjerojatno pretjeruju. Jako.

Obilje suprotnih savjeta koje možete čuti vjerojatno će vas noću držati budnima više nego vaše dijete. Brinut ćete se da ćete razmaziti bebu ako je uzmete k sebi u krevet ili se brižno posvetite njezinim potrebama tijekom noći. Brinut ćete se i ako zbog očaja i iscrpljenosti iskušate malo disciplirianja i pustite bebu da plače nekoliko noći. Ponekad pomaže ako shvaite da su neke bebe dobri spavači, rođeni sa sposobnošću da same sebe umire, dok se druge bebe lako probude i teško im je ponovno zaspati. Svaka je beba različita a navike spavanja više ovise o djetetovu temperamentu (ili nekom medicinskom razlogu zbog kojega se ono budi noću) nego što su odraz "loših navika" za koje su krivi mama i tata. Doći će vrijeme kada će i roditelji čak i najupornijih noćnih ptica biti nagrađeni neprekinutim snom cijele noći.

Doba starosti djeteta kada obitelji budu nagrađene neprekinutim snom cijele noći, različito je od djeteta do djeteta. U međuvremenu nastavite provoditi onaj stil noćnog roditeljstva koji upravo vama odgovara. Jedini stručnjaci za spavanje koje trebate konzultirati ste vaše dijete i vi sami.

Izvor: Povezujuće roditeljstvo, Dr.William i Martha Sears

Autor: Čuvarkuća uredništvo

2 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Vaša je beba mali čovjek s velikim potrebama, pa i noću.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing