Sportovi po mjeri djece

Objavljeno 30.07.2014. | Dobna skupina: 3-7, 7+

Djeca tek razvijaju motoriku i potrebno je odabrati sport prilagođen određenom uzrastu.

Roditelji se plaše da će im se dijete ozlijediti za vrijeme sporta a istovremeno su svjesni da ga moraju dijete pustiti da se giba, zabavlja i igra. Ozljede su pri svim fizičkim aktivnostima  neizbježne, no ako ih želite smanjiti, donosimo vam nekoliko informacija o sportovima sigurnim za vaše dijete.

Hodanje
Djecu se trebaju što više kretati, a hodanje je savršeno za to. Odvedite ih šetnju šumom ili parkom prirode te ih na taj način uz gibanje upoznajte i s prirodom. Možete ponijeti i fotoaparat kako bi dijete moglo fotografirati njihovu "avanturu" i voditi zabilješke. Šetanje osim pozitivnog učinka na zdravlje garantira i dobru zabavu.

Badminton
Djeca jako vole igrati badminton a oprema je prilično jeftina. Djeca uz ovaj sport uče koordinaciju između oka i ruke, a trčanje okolo sa reketom je jako dobra tjelovježba. Roditelji bi mogli biti iznenađeni koliko će se i oni zabaviti uz badminton.

Kuglanje 
Broj kuglana kod nas s vremenom se povećao pa i one postaju savršeno mjesto za odmor i zabavu za cijelu obitelj. Djeca će se zasigurno zabaviti uz ovaj sport. Nije baš intenzivan sport poput nekih drugih, no djecu uči koordinaciji i strpljenju dok se kugla kotrlja do čunjeva.

Plivanje 
Plivanje je jako dobra tjelovježba za sve uzraste te zagarantirana zabava za djecu kada savladaju tehniku plivanja. Ne samo da djeca vole kupanje, nego je ovo i sigurno mjesto gdje su ozljede svedene na minimum. Važno je da su djeca uvijek pod nadzorom starije odgovorne osobe.

Borilačke vještine
Iako se tako zovu, postoji grana ovih vještina bez borbe, kao na primjer Aikido. Ova vještina uči djecu kako izbjeći napad i obraniti se bez ozlijeda. Ovakvi sportovi uključuju puno istezanja i fizičkog treninga, a djecu uče poštovanju prema starijima. Učitelji zahtijevaju pozornost i poštovanje, a to će pomoći djetetu na treningu i izvan njega.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Djeca obično najviše uživaju u sportu u kojem su najuspješnija, pa je pronalaženje sporta u kojem pokazuju dobre rezultate i perspektivu zapravo ključna stvar pri traganju za idealnom aktivnošću.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0