Spremni za 45. PIF?

Objavljeno 02.09.2012. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Uskoro Međunarodni festival kazališta lutaka u Zagrebu.

Lutkarski i kazališni majstori iz Češke, Brazila, Rusije, Velike Britanije, Kanade, zemalja u okruženju te naravno vrsni stručnjaci iz Hrvatske i ove će godine, od 4. do 9. rujna, okupirati brojne kazališne lokacije u Zagrebu. Predstoji nam još jedno izdanje PIF-a – Pupteatra Internacia Festivala, ili, za one koji ne znaju esperanto, 45. Međunarodni festival kazališta lutaka.

Festival od samog osnutka njeguje sve oblike lutkarskih izraza, tehnika izrade lutaka, sve moguće kazališne žanrove i obrađuje sve moguće teme zbog čega je stekao veliki ugled cijelog lutkarskog svijeta. Vidljivo je to i po broju gostujućih kazališta koji ga svake godine posjećuju, ali i po broju onih koji dolaze uživati u jedinstvenim predstavama.
Glavni organizator PIF-a je zagrebački Međunarodni centar za usluge u kulturi (MCUK), a predstave će se odvijati na nekoliko lokacija u gradu – u Zagrebačkom kazalištu lutaka, MCUK Sceni Travno te Gradskom kazalištu Komedija. Organizirat će se i bogati popratni program koji će se također odvijati na nekoliko različitih lokacija. Prilikom službenog otvorenja 45. PIF-a 4. rujna, u galerijskom prostoru MCUK-a bit će otvorena velika izložba “Poljske kazališne lutke”.

Narednih dana živo će biti i na platou ispred najviše zgrade u Novom Zagrebu, poznate Mamutice, te na Cvjetnom trgu u strogom centru grada gdje će posjetitelji moći uživati u predstavi “Punch i Judy” Konrada Fredericksa iz Velike Britanije te predstavi “Kovčežić priča” brazilske trupe Companhia Opera Na Mala.

Službeni festivalski program podijeljen je na dva osnovna dijela – predstave za djecu i predstave za odrasle, među kojima će biti i onih tradicionalnog kao i onih eksperimentalnog karaktera.

Festival će svečano otvoriti predstava za sve uzraste “Antologia” češkog Black light kazališta iz Srneca.

Drugi dan rezerviran je samo za dječje predstave: “Susjedi” Lutkarskog kazališta Krasnojarsk iz Rusije, “Siroče iz cirkusa” kanadskog kazališta Les Sage Fous te “Dobri doktor Jojboli” osječkog Dječjeg kazališta Branko Mihaljević. U četvrtak, trećeg dana festivala, uživat će odrasli i djeca starija od 12 godina, a na repertoaru su tri predstave: “Veli Jože” Gradskog kazališta lutaka Rijeka, “Allegro Vivace” Državnog kazališta lutaka Varna iz Bugarske te “Pikova dama” Regionalnog kazališta lutaka Grodno iz Bjelorusije.

Petak je mješoviti dan s predstavama: “Kovčežić priča” brazilske trupe Companhia Opera Na Mala, “Kako se vjetar spustio među ljude” Gradskog kazališta lutaka iz Splita te “Romeo & Julija” Lutkovnog gledališča Ljubljana.

U subotu će biti prikazane četiri predstave: “Kamen po kamen” španjolskog El Teatre De L`Home Dibuixat, “Priča o galebu i mačku koji ga je naučio letjeti” Kazališta lutaka Sofija iz Bugarske, “Kako je Šlemil išao u Varšavu” slovenskog Lutkovnog gledališča Maribor te “Punch i Judy u Afganistanu” nizozemskog The Stuffed Puppet Theatrea.

U prijepodnevnim satima posljednjeg festivalskog dana publika će uživati u predstavi “Dijabetična posudica za šećer” u izvedbi španjolske Jordi Bertran Company, dok će se podjela nagrada i svečano zatvaranje festivala održati u prostorima MCUK-a Scene Travno od 20 sati.

Izvor: Turistička zajednica grada Zagreba

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Cijena

4

Cijena pojedinačne ulaznice iznosi 20,00 kn za predstave za djecu, odnosno 40,00 kn za predstave za odrasle. Programi na otvorenom i programi studenata Umjetničke akademije u Osijeku su besplatni.

Napomena
Ulaznice se mogu kupiti na INFO PUNKTU PIF-a u Ulici baruna Trenka 1 (prizemlje) ili na blagajni MEĐUNARODNOG CENTRA ZA USLUGE U KULTURI, Božidara Magovca 17 (ulaz sa platoa Mamutice) svaki dan (od 4. – 9. rujna 2012.) od 9.00 do 12.00 i od 17.00 do 20.00

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0