Sprijateljite djecu sa zimom

Objavljeno 25.01.2015. | Dobna skupina: 1-3, 3-7

Dobro se obucite i bez straha izađite sa svojim mališanima u hladan zimski dan, godit će i vama i njima.

Boravak u zatvorenom prostoru povećava vjerojatnost širenja virusa s jedne osobe na drugu. Kako biste zaštitili svoje najmlađe, izbjegavajte boravak u zatvorenim prostorima gdje ima puno ljudi i zrak je zagađen mnoštvom virusa i bakterija. Zdravije i sigurnije je slobodno vrijeme s djecom provesti u šetnji.

Zimi je s malom djecom najbolje izlaziti oko podneva.

Zimsko sunce, iako “zubato”, vrlo je korisno za stvaranje endogenog vitamina D. Zato i najmanjoj djeci treba zimi omogućiti makar kratku izloženost dnevnoj svjetlosti. Zimi je s malom djecom najbolje izlaziti u najtoplijem dijelu dana, a to je oko podneva. Naravno, ako su temperature izuzetno niske, ako pada kiša ili puše hladan vjetar, a pločnici su zaleđeni bolje je ostati kod kuće.

Pazite da su djeca prikladno odjevena. Nećete  pogriješiti ako dijete odjenete slojevito.

Izlazak zimi zahtjeva malo veće pripreme nego kad je toplo vrijeme. Pazite da su djeca prikladno odjevena. Nećete pogriješiti ako dijete odjenete slojevito, pa suvišnu odjeću  možete po potrebi skinuti. Posebno je važna nepromočiva i topla obuća, a obavezni su kapa, šal, rukavice. I ne zaboravite namazati im lice odgovarajućom kremom.

Djeca koja su neko vrijeme provela na svježem zraku, a pogotovo ako su imala priliku igrati se na snijegu, imat će veći apetit i bolje će spavati.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing