Sreća – čimbenik koji utječe na djetetov razvoj

Objavljeno 27.06.2016. | Dobna skupina: 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Može li sreća utjecati na djetetov razvoj?

Sretna djeca su energična i zdrava, a sama sreća snažna je motivacija za razne pothvate. U cjelini sretno dijete prihvaća frustracije i prepreke mirnije, pokušavajući pronaći rješenje. Sreća, naravno, potiče, sve vrste društvenih kontakata i aktivnosti – ljudi  obično pozitivno reagiraju na veselje, a sreća dajte djetetu prijateljski izraz i predstavlja dobru početnu točku za sve vrste međuljudskih odnosa.

Nezadovoljstvo pak s druge strane potkopava djetetovu snagu i energiju te loše utječe na opće fizičko stanje.  Također onemogućava da energija bude usmjerena na svrhovite aktivnosti pa, nesretna djeca torše energiju na razmišljanje, sanjarenje i samosažaljenje. Nesretno dijete će biti češće povućeno i  usmjereno prema samome sebi.

Nezadovoljstvo guši motivaciju, odlučnost i želju za uspjehom. Napadi bijesa i nekooperativno ponašanje mnogo su češći kod nesretne, nezadovoljne djece i onemogućavaju ih da uče iz vlastitog iskustva.

Sreća može postati navika, a vi kao roditelji se trebate pobrinuti da je dijete stekne.  Sreća i zadovoljstvo polažu temelje za uspjeh, dok su tuga i nezadovoljstvo temelji neuspjeha. Vaša je ključna uloga kada je potrebno pomoći djetetu da ostavri svoje potencijale, isto tako morate biti svjesni mnogih različitih čimbenika koji utječu na to. Uz to morate svojim ponašanjem maksimalno pojačati ili smanjiti njihov utjecaj.

Izvor: Razvoj vašeg djeteta, Kako otkriti i potaknuti djetetove potencijale, Dr.Miriam Stoppard

Autor: Čuvarkuća uredništvo

2 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Sretna djeca su energična i zdrava, a sama sreća snažna je motivacija za razne pothvate. U cjelini sretno dijete prihvaća frustracije i prepreke mirnije, pokušavajući pronaći rješenje.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0