Što je to baby blues?

Objavljeno 30.09.2011. | Dobna skupina: 0-1

Prvi dani s djetetom mogu biti stresni. Kako ih riješiti? Savjetuje dm-ov babybonus savjetnik.

Imali ste nekoliko mjeseci za pripremu, a sada kreće avantura zvana "beba". Odjednom se sve vrti oko djeteta i to ne samo tijekom dana, nego i tijekom noći. Zato se mnoge majke - razumljivo - osjećaju preforsirano i imaju poteškoće s prilagodbom na novu situaciju.

Vrijeme nakon rođenja

Članovi obitelji moraju naučiti kako zajednički prevladati svakodnevicu. To nije lak zadatak jer se sve vrti oko djeteta. Njegove su potrebe sada u središtu i zahtijevaju punu snagu i pažnju. Iako će svi roditelji dati sve od sebe da ispune djetetove potrebe, ta su opterećenja ponekad previše, neovisno o vremenu koje ste potrošili pripremajući se na novonastalu situaciju. Proći će još neko vrijeme prije nego postanete uhodan tim, a dok se to ne dogodi, mlade majke trebaju puno pažnje i aktivne potpore. Jednako veliki izazovi stavljaju se pred mlade očeve, ali i ostatak obitelji i prijatelje. Očevi se ponekad osjećaju nesigurno u novoj situaciji i ne znaju se postaviti. U ovom će razdoblju morati intenzivno pokazati sposobnost suosjećanja.

Najbolji je savjet da vam u prvo vrijeme pomaže osoba od povjerenja - majka, svekrva ili prijateljica - koja će vas rasteretiti i pomoći oko praktičnih stvari

Prvi dani s bebom

Vaša beba ima pravo na mir i sigurnost, ali imate to i vi. Pustite da vam se pomogne i ne ustručavajte se izražavati vlastite želje. Nitko ne očekuje da sve odmah sjedne na svoje mjesto.

Nemojte biti pod stresom i nemojte dopustiti da vas tuđi savjeti obeshrabre. Važno je znati da vi kao roditelj najbolje znate što je potrebno vašem djetetu. S vremenom će doći i potrebna sigurnost i opuštenost, a do tad se sjetite uživati u djetetu.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Vaša beba ima pravo na mir i sigurnost, ali imate to i vi. Pustite da vam se pomogne i ne ustručavajte se izražavati vlastite želje.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0