Što sve ponijeti na plažu?

Objavljeno 13.04.2019.

Vratilo nam se ljeto, stiglo je sunce, kreću sve više temperature, i pravo je vrijeme za razmišljanje o godišnjem odmoru.

Vratilo nam se ljeto, stiglo je sunce, kreću sve više temperature. No, ne samo to! Uz ljeto svi vežemo u svojim mislima kao prve asocijacije more, bazene, plaže, preplanulo tijelo, osvježavajuće koktele, turiste i nova zaljubljivanja. Svi smo nestrpljivo iščekivali ljeto i godišnje odmore, a brojni se i pripremali u teretanama i kod kuće, kako bismo zablistali u ljetnoj odjeći, kratkim haljinama, pokazali zavidnu figuru. Osim toga, spremni smo i za najbolje osvježenje i to gdje drugo negoli na plažama. Kako biste na plaži proveli što ugodnije i bezbrižnije vrijeme, pripremili smo za vas kratak podsjetnik i savjete što sve ponijeti na plažu. 

Osigurajte si ugodnost!

Bilo da ste krenuli na more ili obližnje jezero, jedno je sigurno - želite se dobro odmoriti, predahnuti i osvježiti. Kako bi odmor bio što uspješniji, vrlo je važno da si osigurate ugodnost koja će vam to omogućiti. Ležanje na samome kamenu može biti vrlo neudobno već nakon nekoliko minuta, a i ležanje na samome pijesku vrlo brzo natjerat će vas na noge jer će vam biti prevruće. Stoga ako nema mogućnosti za iznajmljivanje ležaljke, vi ponesite barem klasičnu prostirku za plažu ili deku za piknik. Ova druga opcija često je pametniji izbor za pijesak jer na stražnjoj strani ima aluminijsku zaštitu koja ne propušta toplinu, ali se i lako čisti od mokroga pijeska. Kada na njih stavite svoj ručnik, udobnost će biti zagarantirana. Kao pomoćna sredstva za odmaranje na plaži ne zaboravite i šešir ili neku laganu prozračnu tkaninu koju ćete moći prebaciti preko glave dok se vi sunčate. Spriječit ćete glavobolju, sunčanicu, ali i gorenje lica i kose. 

Sunčanje i preplanuli ten

Ono što većina na plažama želi jest da nakon osvježenja u vodi postigne i preplanuli ten sunčanjem. Upijati vitamine i sunčeve zrake jest zdravo, ali ne prekomjerno. Kako biste sačuvali kožu od toga da izgori, spriječili moguće posljedice i zasjali u večernjim izlascima, svakako koristite kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom. Tamnjenje možete ubrzati kremama za sunčanje ili sve popularnijim „pekmezima“, kao što je onaj od mrkve. Svakako ponesite zaštitna sredstva i pomagala za sunčanje kada krenete na plažu. Samo ne stavljajte sunčane naočale, skinite sat ili narukvicu kako biste izbjegli bijele tragove nakon sunčanja. 

Što obući i obuti?

Iako se većina nasmije na pitanje što obući i obuti prilikom odlaska na plažu misleći kako se podrazumijeva kupaći, ipak je pitanje dobro. Naravno - kupaći svakako! Ponesite i jedan rezervni kako biste mogli ga obući nakon kupanja i spriječiti da smočite odjeću i čudno hodate pri povratku. Kod izbora odjeće nema puno fantazije. Obucite ono što je lagano, prozračno, jednostavno i praktično. Neka vam taj odjevni predmet bude vrlo jednostavno skinuti i ponovno odjenuti. Uvijek popularan izbor kod djevojaka jesu pamučne haljine, ali sve popularnije jesu i suknjice i majica na bretele. Za mušku populaciju ostaju bermude. Često kada ste na moru do plaže morate hodati po raznim terenima, kao što su brojne stube, uzbrdice, nizbrdice, a zatim stjenoviti silasci na plaže i slično. Stoga predlažemo i savjetujemo da obuvate sandale koje će osigurati stabilnost vašeg hoda. Dugo su svi nosili isključivo japanke, ali noga se u njima kliže, miče, a zatim rezultira i brojnim ozljedama koje vam na godišnjem odmoru nisu potrebne.

Autor: Tanja Cvit

Čuvarkuća na Facebooku


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0