Suho voće ili gumeni bomboni?

Objavljeno 25.10.2011. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

U receptu koji dijelimo s vama zapravo to je jedno te isto... Ne vjerujete da je to moguće? Umjesto zašećerenih industrijskih bombona, napravite zdrave gumene bombone sami.

Za pripremu ovih zdravih bombona potrebno vam je otprilike 500g do do 1 kg suhog voća (suhe marelice, brusnice, jabuke, grođžice, smokve, banane i svo ostalo suho voće koje vam pada na pamet). Možete ih raditi od jednog suhog voća ili raznih kombinacija. U mikseru sameljite sušeno voće u glatku smjesu, koju zatim razmažite na  oko pola centimetara debljine na nauljeni papir za pečenje. Najbolje je ostaviti preko noći na 70 stupnjeva u pećnici da se suši, no ako ste u žurbi, zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i ostavite da se suši oko dva sata ( vrijeme sušenje najviše ovisi o tome koliko je voće vlažno).

Kad je gotovo, sloj voća bi trebao biti mek i čvrst. Skinite s papira za pečenje, stavite na dasku za rezanje i pustite mašti na volju; režite krugove, trake, razne oblike. Čuvajte ih u staklenoj ili papirnatoj vrećici. Vjerujete li nam sada da bomboni mogu biti zdravi?

Autor: Čuvarkuća uredništvo

3 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Gumeni bomboni nisu najzdraviji za djecu (i njihove zube), ali ovi bomboni od suhog voća nešto su posve drugo.

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing