Svakodnevna hidracija za zdravo srce

Objavljeno 29.09.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Veći i najmanji nedostatak vode u tijelu povisit će vam krvni tlak, zbog čega je pravilna hidracija tijekom čitavog dana iznimno važna.

Već ste u osnovnoj školi naučili da je voda jedan od esencijalnih čimbenika života. Ona čini gotovo 70 posto površine naše planete i oko 60 posto našeg tijela, zbog čega je njezinu ravnotežu, kako oko nas tako i u nama, iznimno važno održavati.

Veći i najmanji nedostatak vode u tijelu povisit će vam krvni tlak, zbog čega je pravilna hidracija tijekom čitavog dana iznimno važna. Postavljena je opća preporuka kojom se predlaže da je ženama 2L , a muškarcima 3L vode dovoljna dnevna količina za nadoknadu svih gubitaka tijekom dana.

No svaki dan nije isti, tjelesna aktivnost, vrući vremenski uvjeti, povišena tjelesna temperatura, proljev i povraćanje, dodatni su potrošaći naše tjelesne vode, stoga je u ovim prilikama važna i dodatna tekućina!

Mnogima je voda malo dosadna, pa se često hvataju za tekućine raznih okusa, no parola „uradi sam!“ uvijek je bolja i jeftinija opcija, evo par ideja: u vodu ubacite krišku limuna ili limete, par nasjeckanih jagoda ili komadiće breskve!

A ako ste i malo gladni… "mokra" hrana kao što su mlijeko i fermentirani mliječni napici, voće i povrće (citrusi, dinja, lubenica, tikvica, rajčica i sl.) odličan su izbor kojim zadovoljavate čak oko 20 posto, odnosno pola litre, svojih dnevnih potreba za tekućinom.

Autor: Tena Niseteo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0