Tate, kuhajte s djecom!

Objavljeno 09.07.2012. | Dobna skupina: 3-7, 7+

Možda su kulinarski talent i roditeljske vještine naizgled nespojive stvari, ali ne mora biti tako.

U vrijeme kada svakodnevno na televiziji gledamo raznorazne kulinarske emisije u kojima vidimo  kako se priprema savršeno jelo, zajedničko kuhanje kod kuće moglo bi postati popularan način za razvijanje bliskosti s djecom. Bilo da ste samohrani roditelj ilidijelite tu radost s partnericom, velike su šanse da će vaše dijete voljeti provoditi vrijeme u kuhinji pripremajući s vama neki slastan zalogajčić.

Kako početi?

Kada prvi puta uvodite dijete u kuhinju, svakako ga prvo uputite što smijea a što ne smije dirati - sigurnost u kuhinji da demonstrirate svoje roditeljske vještine. Podsjetite dijete na važnost pranja ruku, koliko mora biti oprezno s noževima, kako se ne smije približavati vrućim predmetima ili izvorima topline i kako mora sve isključiti kada je završilo.

Što kuhati?

Pizza je uvijek jedna od opcija koja će obradovati cijelu obitelj. Napravite svoje tijesto ako znate ili kupite već pripremljeno. Počnite s umakom od rajčice i obavezno stavite povrće, sir i druge sastojke prema želji. Djeca vole eksperimentirati s nekim neobičnim sastojcima ili umacima od svega što pronađu u hladnjaku. Ako je tako, napravite više manjih pizza za slučaj da neki od eksperimenata ne prođe najbolje ili onako kako biste vi i djeca htjeli.

Osim pizze, vikendom se za zabavu možete udružiti s djecom i napraviti doručak iznenađenja za mamu. Osim nekih zdravijih doručaka, npr. muesli, razmislite o omletima jer djeca obožavaju razbijati i mućkati jaja te o palačinkama. Keksići također mogu biti dobar izbor za početničko kuhanje. Ako imate malenu djecu koja ne mogu raditi ništa osim miješati priređenu smjesu - keksi su pun pogodak. Dajte im da budu kreativna i sami odabiru neobične oblike keksića. 

Razvijanje bliskosti u kuhinji može biti odličan način za primjenu roditeljskih vještina, a u isto vrijeme možete nešto naučiti i zabavljati se.

Osim toga, možete sjesti sa svojim mališanima i uživati u napravljenim poslasticama.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

2 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Ponudite pomoć i onda kada majka želi sve napraviti sama, jer osim što produbljujete svoj odnos s djetetom, uvelike olakšavajte majci.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0