Timski rad je zabavniji

Objavljeno 24.02.2015. | Dobna skupina: 1-3, 3-7

Čuvarkuća u suradnji s … Imate problema s pospremanjem igračaka? Pretvorite taj "teški“ posao u zajedničku zabavu.

 

Iako mislite da je vaš trogodišnjak dovoljno velik da pospremi za sobom, i vjerojatno ste u pravu, ipak ga nemojte tjerati da to učini sam. Uz jasne upute na koji način će to učiniti pokazujte mu ono o čemu govorite, jer će tako lakše shvatiti što se od njega očekuje. Time ga ujedno učite da je timski rad zabavan, a posao brže gotov kada ga netko ne mora obaviti sam.

Prilikom raščišćavanja nereda napravite ugodnu atmosferu. Uz živahnu glazbu i dosadan posao će biti prihvatljiviji. Možete i zajedno pjevati, a djeci se posebno sviđa ako u pjesmu dodate njihova imena.

Izbjegavajte pospremanje sobe prije spavanja

Izaberite dobar tajming za akciju, na primjer prije izlaska u park ili neke druge zanimljive aktivnosti. Tada dijete neće odugovlačiti s poslom kako bi mu ostalo što više vremena za igranje. Izbjegavajte sređivanje sobe prije spavanja kada je dijete već umorno. Bit ćete oboje nervozni.

Objasnite djetetu zašto je za njega važno da se igračke pospreme. Ako ostanu razbacane po sobi mogle bi se potrgati ili zagubiti, pa je u njegovom interesu da se brine o svojim stvarima i sačuva ih.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

3

Izbjegavajte pospremanje sobe prije spavanja kada je dijete već umorno.

Napomena
Objasnite djetetu zašto je za njega važno da se igračke pospreme.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing