Top tri printera za kućnu uporabu

Objavljeno 09.05.2018.

Odabir bilo kojeg tehničkog uređaja može uzeti dosta vremena. Kako bi Vam uštedjela vrijeme, napisala sam članak koji će Vam pomoći u odabiru kućnog printera.

Canon imageCLASS MF249dw 

Ovaj višenamjenski pisač može printati, kopirati, skenirati i faksirati, ali je ograničen na crno-bijeli ispis. Canon imageCLASS je prilično velik stroj, ali ne i velik kao neki od njegovih konkurenata. Sa dimenzijama od 15,4 x 14,2 inča, i ne zauzima previše prostora na radnom stolu ili polici.

Ispisuje u prosjeku 18 stranica u minuti, što ga čini jednim od bržih bežičnih laserskih pisača. Sa originalnim tonerom cijena ispisa po stranici iznosi 20ak lipa. Printer ima radni ciklus od 15.000 listova, a proizvođač preporučuje ispis od 750 do 3000 stranica mjesečno radi optimalne izvedbe. To ga čini boljim izborom za kućni ured nego za posao.

Canon imageCLASS MF249dw ima pristojan izbor mogućnosti povezivanja. Možete ispisivati s pametnog telefona ili tableta koristeći Apple AirPrint, Mopria, Google Cloud Print i aplikaciju Canon Print Business. Osim toga, ima Wi-Fi Direct, tako da ne morate proći kroz router za povezivanje mobilnih uređaja. Međutim, ne možete ispisivati s USB memorijskog uređaja ili skenirati dokumente izravno na web-mjesto ili na mrežnu pohranu.

Brother MFC-L2740DW

Ovo je multifunkcionalni bežični laserski pisač s niskom cijenom tonera i odličnim dizajnom. Osim ispisa, Brother MFC-L2740DW kopira, skenira i faksira. Kompaktan je za višenamjenski pisač i ima dimenzije od samo 16,1 x 15,7 x 12,5 inča, što ga čini dobrim izborom za mali kućni ured. Posjeduje 2.7-inčni zaslon osjetljiv na dodir u boji uređaja za navigaciju kroz postavke.

Budući da je crno-bijeli laserski pisač i koristi samo jedan toner uložak, ovaj uređaj ima niske troškove rada. Spremnik s tonerom standardne veličine može ispisati oko 1.200 stranica, što ovisi o približnom trošku ispisa po stranici za 20ak lipa. Automatski ulagač dokumenata koji se koristi za skeniranje, kopiranje i faksiranje zadržava 35 stranica odjednom, a pisač ima automatski obostrani ispis, tako da ne morate ručno prebacivati stranice za ispis na stražnjoj strani dvostranih dokumenata.

Brother MFC-L2740DW kompatibilan je s Apple AirPrint i Google Cloud Print mobilnim aplikacijama za ispis. Također možete koristiti aplikaciju Brother iPrint & Scan za slanje dokumenata s pametnog telefona ili tableta izravno na pisač. Ne možete ispisivati iz USB memorije, a ovaj uređaj nema NFC mogućnosti, tako da ne možete jednostavno dodirnuti svoj telefon na pisač da biste ih povezali.

HP Color LaserJet Enterprise M553dn 

Ovaj bežični laserski pisač također se ističe zbog niskog operativnog troška. Iako se radi o uređaju koji može samo printati, moguće je printati u boji i uz to ga krasi ekološki prihvatljiviji ispis u boji za razliku od drugih printera iz iste kategorije.

Kvaliteta ispisa HP Color LaserJet Enterprise M553dn odgovara kategoriji najboljih bežičnih laserskih pisača. Brzina ispisa je također na zavidnoj razini: čak 19 stranica u minuti neovisno radilo se o crno-bijelim dokumentima ili onima u boji. 

Ovaj HP pisač kompatibilan je s Apple AirPrint i Mopria mobilnim aplikacijama za ispis, tako da možete ispisivati bežično s pametnog telefona ili tabletnog računala. Osim toga, ima komunikaciju blizu terena (NFC), tako da možete bežično upariti pisač s bilo kojim uređajem koji podržava NFC samo tako da ga zajedno dodirnete. Ovaj stroj je opremljen Ethernet i Wi-Fi mrežom.

Autor: Tanja Cvit

Čuvarkuća na Facebooku


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0