Trendovi - jesu li i koliko su bitni kod planiranja vjenčanja?

Objavljeno 01.10.2018.

Naslov je jedno od pitanja o kojem se uvijek raspravljalo i raspravljat će se u svijetu vjenčanja. To je tema koju ćete ponekad ili često čuti među dobavljačima, pa čak i organizatorima vjenčanja.

Često možemo pročitati i čuti izjave organizatora vjenčanja kako oni ne teže tome da predlažu ideje za vjenčanje na temelju trenutnih trendova u svijetu vjenčanja već prema osobnosti i karakteru njihovih klijenata, mladenaca.

Iako se potpuno slažemo s time da su osjećaji i mladenci ono što vjenčanje čini posebnim i jedinstvenim, također mislimo da je zapravo vrlo važno za organizatore vjenčanja i dobavljače koji su inače uključeni u styling i dekor prostora i vjenčanja samog - da znaju što je više moguće o trenutnim trendovima u svijetu vjenčanja. To je ono što stvara nove ideje i kreativno razmišljanje, gura nas da se novim konceptima i uzbudljivim projektima predstavljamo u što boljem svjetlu. Više-manje svaka mladenka s kojom smo se susreli je jasno, od samog početka, znala što želi, a to je da ima nešto što stvara uspomene, nešto što održava njen poseban stil i detalje koje prate karaker para. Posljednja stvar koju želite je da vaše vjenčanje izgleda kopirano ili “već viđeno”

Velika je radost biti u mogućnosti pomoći parovima definirati njihov osobni stil i pretvoriti ga u koncept dizajna koji je vrlo važan za njihov veliki dan. Da, naravno da nam je jasno da se ovdje radi o dvoje ljudi koji se jako vole i to žele obznaniti pred čitavom rodbinom, obitelji i prijateljima… i to je ono što je doista važno, ali u čemu je šteta ako uz sve to dodate lijepe detalje i iznimnu zabavu? Osobno mislimo da ako je dekor prostora ili zabava ekstra posebna da to samo daje jednu veliku količinu “wow” faktora i osjećaja najvažnijem danu u životu.

S druge strane, također imamo i mnogo mladenki koji dolaze sa slikama iz časopisa jer žele nešto određeno, a ne shvaćaju da se jednostavno ne uklapa u njihov budžet. Vjenčanja iz časopisa većinom nisu stvarna i slike same nisu realne jer se većina obrađuje u Photoshop-u i često napominjemo mladencima da iste fotografije služe kao inspiracija za “uklapanje” detalja u njihov budžet. Iz tog razloga mnoštvo puta smo savjetovali mladenkama drugačije dizajne, jednako lijepe, koje će biti moguće uklopiti u njihov budžet.

Naravno, sve mladenke bi voljele imati budžete Kate Middleton i imati vjenčanje dostojno princeze, ali jednostavno je to u većini slučajeva nemoguće. Ali odmah ćemo reći da je moguće voditi računa i imati lijepe detalje (koji ponekad i samo izgledaju skupocjeno) i s malim budžetima. Mnoge mladenke si, gledajući razne časopise, same stvaraju pritisak da njihovo vjenčanje mora biti posebno i lijepo kao u časopisu i time se zadužuju.  Uz malo kreativnog razmišljanja i odabirom pravih dobavljača vrlo je lako moguće imati posebno i predivno vjenčanje i za male budžete, a sve više i više mladenki se okreću “normalnom” vjenčanju, bezvremenskim i jednostavnim, bez puno buke. S jednostavnim mladenkama koje žele jednostavno vjenčanje je lako raditi, ali kad klijent želi nešto neobično i jedinstveno, nešto moderno imamo mogućnost i mi napraviti nešto novo i uzbudljivo. Ne vidimo ništa loše u tome da mladenka izabere nešto što je trenutno u trendu za svoj najvažniji dan u životu.

Ono što je ipak najvažnije je naći organizatora vjenčanja, slastičara, cvjećara koji će držati korak s trendovima u industriji vjenčanja, kako bi znali savjetovati klijenta što je za njih, a što ne. Trebate nekoga tko ima na umu lijepe stvari i stvarni interes mladenki kako biste pretvorili vizije u stvarnost. Također trebate nekoga tko će biti iskren prema vama o tome koliko će vas vaša vizija i želje koštati, te predstaviti vam stilski alternativne opcije, ukoliko je to potrebno.

Koji je vaš odabir? Bezvremenska elegancija ili nešto moderno? Možda kombinacija oboje? Voljeli bismo znati.

Autor: Alisa Mura

Čuvarkuća na Facebooku