U avionu s djecom

Objavljeno 08.11.2011. | Dobna skupina: 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Promjene tlaka u avionu tijekom sletanja i uzletanja može uzrokovati velike neugodnosti kod beba i djece.

Intezitet boli u ušima kod beba i djece može biti puno jači nego kod odraslih, stoga vam donosimo neke savjete kako bi svi članovi vaše obitelji imali što ugodniji let.

Tijekom uzletanja možete bebi ponuditi dudu varalicu, na taj se način izjednačava tlak u njihovim ušima. Također je djelotvoran i dobar plač te dojenje. Tu strategiju možete upotrijebiti i kada vam pilot najavi slijetanje na vaše odredište. Bebi također mogu pomoći i smijeh, zijevanje, nasmijavanje i škakljanje jer premještanjem čeljusti gore - dole, lijevo - desno, osjetit će olakšanje u ušima. Ovo pomaže ne samo djeci nego i svim članovima obitelji. Žvakanje žvakaće gume ili bombona također olakšava oslobađanje tlaka u ušima.

Upala uha i let

Dojenje će pomoći smanjti infekcije uha, za stariju djecu i njihov imunološki sustav uzmite C vitamin i Zink koji će smanjiti infekcije uha. Zdrava prehrana s puno zelenog listnatog povrća će rezultirati alkaidnosti krvi i iskorištavanju vitamina i minerala iz hrane. Izbjegavajte procesiranu hranu i razne masnoće, udisanje dima cigarete i redovito perite ruke.

Upala uha u kombinaciji s letom u avionu jako je neugodna i destimulirajuća. Prehlada ili začepljeni nos samo će dodatno pogoršati bol uzrokovanu  promjenama tlaka u kabini .Kapi za nos mogu biti od pomoći no posjet liječniku kao preventiva svakako je bolji nego da poslije žalite zajedno sa svim ostalima u avionu, što vaše dijete proživljava tako jaku bol.

Prema istraživanju provedenom 2004. godine na preko dvije tisuće stujardesa svakako pomažu: zijevanje, žvakanje,  gutanje (53 posto), Vasalva manevar tj. tehnika izdisanja zraka (36 posto), lijekovi (10 posto), a svega 1 posto uzima čepiće za uši.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0