Uključite riblje ulje u prehranu tijekom trudnoće

Objavljeno 16.01.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda

Trudnice koje jedu previše hrane s pogrešnom razinom masnoća stvaraju veće šanse da imaju gojdeblje azno dijete, upozorili su istraživači.

Visoka razina masnoća u ulju ili orasima može utjecati na tjelesnu težinu djeteta u kasnijim godinama. Znanstvenici savjetuju da bi žene trebale jesti više ribljeg ulja bogatog omegom 3, što će djetetu dati zdrav i dobar početak u životu.

Istraživači su ispitali masnoću i mišiće 293 djevojčice i dječaka dobi od četiri do šest godina. Otkriveno je da djeca čije su majke tijekom trudnoće konzumirale više masnoća imaju više masnog tkiva.

"Ovi rezultati sugeriraju da reduciranje konzumacije omega 6 masnoća može imati koristan efekt na tijelo djeteta koje se razvija u majčinoj utrobi", rekao je dr. Nicholas Harvey sa Sveučilišta Southampton.

Istraživanje govori o utjecaju omege 3 na mišićnu masu djece. Što više omege 3 unose trudnice, bebe će biti manje pretile i zdravije. Dok se ranije trudnicama preporučivalo da konzumiraju suncokretovo i maslinovo ulje, ova studija govori kako bi ga trebalo izbjegavati tijekom trudnoće i okrenuti se ribljem ulju.

"Ovo istraživanje bi trebalo pomoći da poboljšamo zdravlje budućih generacija", rekao je profesor Cyrus.

Izvor: www.dailymail.co.uk

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing