Umak Bolognese s patlidžanom

Objavljeno 19.08.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Patlidžan u kombinaciji s ostalim namirnicama pridonosi pravilnoj prehrani.

Patlidžan sadrži vitamine B skupine, ponajviše B1, B3, B6 i folate, no ono što ga čini visokovrijednom namirnicom nije njegov vitaminsko- mineralni sadržaj, već fitonutrijenti koji posjeduju antioksidativna, antikancerogena i protuupalna svojstva.

Sastojci

  • 1 patlidžan narezan na ploške
  • 4 rajčice, oguljene i nasjeckane
  • 1 luk srednje veličine, fino nasjeckan
  • ¼ režnja češnjaka, fino nasjeckanog
  • 450 g nemasne mljevene junetine
  • 2 jušne žlice pirea od rajčice
  • ¼ čajne mješavine začinskog bilja
  • 2 jušne žlice oštrog brašna
  • 450 ml pileće juhe
  • 100 g narezanih gljiva

Priprema

Patlidžan posolite i ostavite da se cijedi 30 minuta. Dobro ih isperite i osušite. Luk i češnjak pirjajte na malo ulja dok ne omekšaju. Umiješajte meso i pirjajte dok ne dobije smeđu boju. Smiksajte ga u mikseru i vratite u posudu. Dodajte pire od rajčica, nasjeckane i od koštica očišćene rajčice, začinsko bilje, brašno i juhu. Pustite da provri i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta. Patlidžan pržite na malo ulja dok ne dobije zlatnu boju. Ocijedite na papirnatom ubrusu i nasjeckajte u mikseru. Na ulju pirjajte gljive te ih dodajte umaku s patlidžanom.

Izvor: Kuharica za bebe i djecu, Annabel Karmel

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Ukupni dojam

4

Patlidžan u kombinaciji s ostalim namirnicama pridonosi pravilnoj prehrani.

Napomena
Ono što patlidžan čini visokovrijednom namirnicom su fitonutrijenti koji posjeduju antioksidativna, antikancerogena i protuupalna svojstva.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing