Vilinska vrata

Objavljeno 09.10.2015. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Kako uz malo krpica, trakica i pokoji gumbić unijeti bajku u svoj dom

Kada mi se prijateljica obratila s molbom da zajedno uredimo njezina kuhinjska vrata, znala je jedino da na njima želi imati srce. Umjesto da vrata bojimo ili radimo decoupage, na pamet mi je pao patchwok te uzorci i boje što ih je u mojem osnovnoškolskom albumu na svojim haljinicama nosila Sarah Kay.

Tako smo odjurile u dućan s metražom i nabavile prekrasne pamučne tkanine različitih boja i uzoraka te gumbe raznih veličina u pripadajućim bojama.

Točkice, prugice, kockice, cvjetići... Sve to pristaje jedno uz drugo ako se odaberu praveboje i teksture...

Odabrale smo tkanine nježnih pastelnih boja poput zelene, bež, plave, lavande i prljavo roze te trakice u sličnim bojama. Odlično bi bilo iskoristiti tkanine od stare odjeće, ali mi nismo imale ništa odgovarajuće pa smo se odlučile za manje ekonomičnu varijantu.

Na vrata smo najprije nacrtale oblik srca kakav želimo. Tkanine sam izderala na trakice različitih debljina, od 1 do 5 cm koje sam zatim lijepila na površinu vrata uz pomoć kista i mješavine Drvofixa i vode. Tkanine sam namjerno izderala, a ne izrezala škarama kako bih dobila šarmantno neuredan izgled tkanina iz kojih vire konci. I tako... trakica do trakice, pozadina srca se polako ispunjava...

Nakon lijepljenja trakica, uz pomoć pištolja s vrućim silikonom, zalijepila sam na vrata i gumbiće. Vjerujem da bi se gumbići dali pričvrstiti i uz pomoć nekog super ljepila ili jednostavno zašiti na trakice tkanine prije lijepljenja.

Zatim je na red došlo i srce. Za njega sam koristila pamučnu tkaninu prljavobijele bojerijetkog tkanja poput gaze. Željela sam da rubovi tkanine budu prirodno raščupani pa sam nakon izrezivanja željenog oblika srca, tkaninu oprala.

Zatim sam ju i zalijepila na vrata uz pomoć kista namočenog u mješavinu Drvofixa i vode.

Jako mi se svidio taj raščupani, neuredan izgled nalijepljene tkanine pa sam mjestimice dodala i zakrpe od iste tkanine. Neke zakrpe sam lagano obojila vodenim bojama u nježno zelenu, plavu i rozu boju.

Sada je valjalo rub srca malo istaknuti pa sam ga opšila raznobojnim koncima, i to različitim vrstama i veličinama boda kak bih dobila taj neobičan, bajkovit izgled.

Na kraju je još trebalo rubove zalijepiti za površinu vrata, sve zajedno prelakirati bezbojnim mat lakom radi lakšeg održavanja vrata i to je to! Vilinska vrata su gotova!

I još malo detalja...

Klement.ivana@gmail.com https://www.facebook.com/SlikamPoZidovima

Autor: Ivana Klement

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0