Voće najzdravija slastica

Objavljeno 05.03.2016. | Dobna skupina: 0-1

Iako smo zbog voća "protjerani iz raja", voće je dobro za nas, naš organizam i zdravlje. Konzumirajte ga što više u što raznolikijim bojama.

Voće je izuzetno zdrava i hranjiva namirnica trajno potrebna ljudskom organizmu.

Ono je izuzetan izvor energije, vitamina i minerala ali i drugih važnih fitonutrijenata poput antioksidansa koji su najvažniji u borbi protiv slobodnih radikala. Uz sve navedeno, voće je bogat izvor vlakana koji povoljno utječu na probavu, vode i šećera.

Kako bismo iskoristili najbolje iz voća važno je obratiti pažnju kod kupovine i pripreme za jelo. Prilikom kupovine obratite pažnju na izgled voćke, ona ne smije biti nagnječena ili bilo kako drugačije oštećena, smežurana ili uvele boje. Voće je nabolje skladišti u hladnom i tamnom prostoru, sa što manje vlage kako bi ono što dulje ostalo svježe. Voće ne smije biti skladišteno s drugim sirovim namirnicama kao što su meso ili plodovi mora.

Prilikom uvođenja voća u dohranu treba krenuti sa onim koji su poznati po tome što su najmanje alergeni, kao što su jabuka, banana, kruška, šljiva

Netom prije konzumacije voće treba isprati pod jakim mlazom hladne vode. Prilikom uvođenja voća u dohranu treba krenuti sa onim koji su poznati po tome što su najmanje alergeni, kao što su jabuka,banana, kruška,šljiva. Do prve godine dijete može probati i breskve i marelice, a nakon prve možete u prehranu uvoditi i citruse i drugo voće. Imajte na umu da industrijske kašice u ponudi za djecu od 4-6 mjeseci imaju i voće koje je alergeno, kao što su breskve i jagode, no one su sigurne zbog raznih tvorničkih procesa kojim je voće izloženo. Nikako nemojte djetetu mlađem od četiri mjeseca davati svježe jagode jer ste vidjeli da u trgovini postoji kašica za tu dob koja sadrži jagodu.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

4

Voće je dobar izbor za početak dohrane, ali izbjagavajte ono alergeno.
Ukupni dojam

5

Voće bi trebalo biti integralni dio zdrave prehrane.
Dostupnost

4

Voće je dostupno tijekom cijele godine.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing