Zabava kod kuće

Objavljeno 28.02.2014. | Dobna skupina: 3-7, 7+

Čak i ako je vani ružno i hladno vrijeme ne znači da se ne možete dobro zabaviti sa svojim djetetom... Evo ideje za zabavu kod kuće.

Kuharova glina

Zamijesite 225 g kukuruznog brašna i 350 g sode bikarbone u veću zdjelu. Dodajte 360 ml vode odjednom i miješajte dok se ne zgusne i postane glatko. Stavite na hladno i prekrijte krpom. Kada se tijesto ohladi, mijesite ga rukama posutim kukuruznim brašnom  dok ne bude glatko i savitljivo. Podijelite ga na manje dijelove i zamijesite s bojom za hranu da biste dobili obojano tijesto. Razvaljajte ga i izrežite oblike modelima za kolače ili nožem. Tijesto osušite tako što ćete izrezane oblike posložiti  u lim za pečenje i peći na 250 do 300 stupnjeva dok ne budu tvrdi.

Slikanje

Razrijedite 125 g škrobnog brašna ili 225 g kukuruznog brašna u malo hladne vode. Dodajte 900ml kipuće vode i stavite mješavinu da se kuha. Maknite je s vatre i umiješajte 40 g sapuna u komadićima ili u prahu. Podijelite mješavinu u male kutije i obojite ih vodenim bojama ili bojom za hranu. Gotovo svaki kućanski predmet može biti zanimljiv za otiske i uzorke- češljevi, štipaljke, spužve, kartonski tuljci...Plastične kutije za jaja i stari pladnjevi za pečenje mogu poslužiti kao palete malom slikaru.

Izvor: Razvoj vašeg djeteta, Kako otkriti i potaknuti djetetov potencijal, Dr.Miriam Stoppard

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Jednostavni i praktični načini da sami izadite kreativne potrepštine.

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing