Zašto izabrati organske proizvode za svoje dijete?

Objavljeno 27.10.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Kada biramo proizvode za njegu, važno je odabrati one koji ne sadrže štetne sastojke.

Organska kozmetika sadrži prirodne, organski uzgojene sastojke kako bi se u potpunosti izbjegla primjena sastojaka koji se smatraju potencijalno štetnima za ljude, životinje, vode i cjelokupnu okolinu. Riječ je o prirodno izoliranim sastojcima koji mogu biti i fizički i kemijski obrađeni (uz tzv.“zelenu kemiju“) te vodu i  mineralne sastojke koji su dobiveni poštujući ekosustav i okoliš. Najznačajniji brandovi „zelene“ kozmetike , predvođeni Cattierom, vode računa o cjelokupnoj filozofiji skrbi prema ljudima i okolini (šume, životinje, ...).

Organska kozmetika sadrži sastojke 100 posto prirodnog i kontroliranog uzgoja, bez sintetskih i kontroverznih dodataka poput parabena ili petrokemijskih derivata. BIO certifikat dodatno jamči da proizvod nije samo prirodan, nego i sljedivog, dozvoljenog porijekla i metode uzgoja biljnih sastojaka, koja ne dozvoljava niz kemikalija i postupaka izolacije aktivnih komponenti (organska otapala, sterilizacija zračenjem), ...

U organskoj kozmetici zabranjeni su svi sastojci koji predstavljaju bilo kakav rizik za ljudsko zdravlje ili su neprovjereni, kao i metode obrade prirodnog materijala koje bi mogle biti i najmanje rizične za ljudsko zdravlje

U organskoj kozmetici zabranjeni su svi sastojci koji predstavljaju bilo kakav rizik za ljudsko zdravlje ili su neprovjereni, kao i metode obrade prirodnog materijala koje bi mogle biti i najmanje rizične za ljudsko zdravlje (nanotehnologija, GMO, sterilizacija zračenjem i sl.), bez obzira što još nisu takvima dokazane. Puno se govorilo o negativnim učincima ftalata, natrijevog lauril sulfata i parabena na nastanak karcinoma, stoga se primjenom prirodne kozmetike (koja takve sastojke ne sadrži), takav rizik apsolutno izbjegava.

Vrlo često se takvi preparati prodaju i ambalažama od recikliranog materijala, kako bi bili što dosljedniji prirodnoj, etičkoj filozofiji, ali i iz razloga jer je zabranjena uporaba primjerice PVC-a ili polistirena. Za organsku i prirodnu kozmetiku zabranjena je uporaba sastojaka sintetskog porijekla: organska bojila, sintetski mirisi, silikoni, parafini i naftni derivati, mineralna ulja itd.

Sve takve metode mogu utjecati na sigurnost prirodnih sastojaka, stoga je BIO certifikat jamstvo maksimalne sigurnosti za roditelja i dijete.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

5

Organska kozmetika ne sadrži štetne i potencijalno opasne sastojke.

Napomena
BIO certifikat jamči kvalitetu namirnica i sastojaka.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing