Zašto je super biti trudnica na plaži?

Objavljeno 21.07.2015. | Dobna skupina: Prije poroda

Vjerujem da nije lako biti trudnica po ovim vrućinama, ali sam se odlučila koncentrirati isključivo na pozitivne aspekte kombinacije trudnoće i ljeta.

Sjedim u svom uzavrelom zagrebačkom uredu i dopisujem se s Tajanom koja samo što nije rodila a trenutačno je na moru... Smislila sam listu pet razloga zašto je super biti trudnica na plaži, a vi slobodno dodajte još koji...

1. Izležavanje na plaži

Ne znam za vas, ali ima dana kada bih dala sve na svijetu da se mogu samo izlažavati i ne raditi apsolutno ništa drugo. I vi? Ljeto je savršeno doba za to! Pogotovo ako ste trudnica i nitko vam ljenčarenje ne uzima za zlo, dapače.

2. Neograničeno odmaranje

Ako ste od početka svog radnog vijeka u pokretu, nužno vam je potreban odmor prije poroda i obaveza koje donosi majčinstvo. Odmor od posla, ljudi i grada najbolje je potražiti na obali mora. Ne nužno na plaži krcatoj ljudima, ali u nekoj zamračenoj i klimatiziranoj sobici u blizine plaže. Iskoristite svoje "žensko pravo" na dnevni odmor sada, jer vjerujem da si barem u sljedećih godinu dana to nećete moći priuštiti.

3. Čitanje na plaži

To rade sve žene koje drže do svog mentalnog zdravlja, ali za vas je ovo idealno vrijeme da nadoknadite sve rupe u čitanju i pročitate sve one knjige koje mjesecima čekaju svoj red. A ne bi bilo loše nešto vremena posvetiti i knjigama o porodu, "mukama" po majčinstvu, zdravom roditeljstvu i slično. Kada, ako ne sada?!

4. Ljetna papica

Molim vas, zaboravite predpotopne predrasude kako trudnice moraju jesti za dvoje i ne trpajte u sebe hranu koja vam neće donijeti ništa osim kratkotrjanog zadovoljstva. Trudnice moraju jesti zdravo, a ljeto je idealno vrijeme za to! Kombinacija umjerenog kretanja na plaži, hodanja i plivanja, te različito ljetno voće i povrće, jamče vam zdravlje u trudnoći. Kombinacija lubenice i kukuruza mi se čini savršenom za početak, a tu su još marelice, breskve, nektarine, šljive... 

5. Šetnj(ic)e po plaži

Ako vas sve to odmaranje, čitanje i grickanje čini nervoznom, prošetajte. Možete povesti i budućeg oca svoje djece, buduću baku, tetu ili kumu, a možete i sami. Naglasak je na laganoj šetnji, nikako se nemojte uputiti u višesatne maratone po okolnim plažama. Ne zaboravite se zaštititi šeširom i kremom sa zaštitnim faktorom, a modni dodatak broj 1 neka vam bude bočica s vodom.

Autor: Branimira Mrak

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing